Connect with us

technokrata

2 GB memória 3 ezerért!

Kütyük

2 GB memória 3 ezerért!

A memóriakártyák és USB flashmemóriák ára folyamatosan zuhan.

Ennek eredményeképp ma már gyakorlatilag filléres összegekért is hozzá lehet jutni ezekhez a mobil adattároló megoldásokhoz. Vegyünk egy konkrét példát! Egy 2 GB-os kapacitású SD (Secure Digital) memóriakártyára lenne szükségünk, mondjuk egy tavaszi kiránduláson történő fényképezéshez, vagy éppen mobiltelefonunkba, illetve kéziszámítógépünkbe.


Egy ilyen kártyáért nem is olyan rég még több tíz ezer forintot kellett volna kifizetnünk, ma már viszont ennek töredékéért is hozzá lehet jutni. Európában ma valahol 13 euró, vagyis mintegy 3.300 forint magasságában mozog az az összeg, amennyiért a legolcsóbban juthatunk hozzá egy 2 GB-os SD kártyához. Ezért a pénzért ráadásul nem is noname, hanem Kingston márkájú kártyát (5 MB/s-os olvasási, 1,5 MB/s-os írási sebesség) lehet kapni. Lényeg a lényeg, a világhálón érdemes utánajárni, hogy éppen hol (például Németországban) tudunk a legolcsóbban memóriakártyát vásárolni.

Annak sem jelent sokkal nagyobb kiadást egy 2 GB-os adattároló megvásárlása, aki például egy USB interfészes flashmemóriára vágyik. Konkrét példát tekintve, egy BlueMedia gyártmányú USB flashmemória ma már akár 20 eurós (5 ezer forint) áron is beszerezhető. Ez a termék egyébként maximum 10 MB/s-os sebességgel olvassa, illetve 7,5 MB/s-os sebességgel írja az adatokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp