Connect with us

technokrata

Komplett DVD filmek szőröstül-bőröstül – mobilra!

Kütyük

Komplett DVD filmek szőröstül-bőröstül – mobilra!

A 3GSM Világ Kongresszuson nem csak új mobilokat, hanem számos új szoftvert is bejelentettek.

A rangos rendezvényen debütált többek közt az Spb Software House legfrissebb fejlesztése, az Spb Mobile DVD 2.0 névre keresztelt szoftver. Ennek az újdonságnak a segítségével megoldható, hogy kedvenc DVD filmjeink a jövőben már ne csak az asztali lejátszónkon, hanem mobiltelefonunkon és PDA-nkon is lejátszhatók legyenek.

Ez önmagában véve még nem lenne újdonság, hiszen hasonló tudású alkalmazások már eddig is léteztek, az Spb Mobile DVD 2.0 érdekessége azonban, hogy a DVD filmeket szőröstül-bőröstül átteszi a mobil készülékekre. Magyarul az átkonvertált anyagok nem csak magát a filmet, hanem a DVD teljes menürendszerét, az extrákat, a különböző nyelvű hangsávokat és feliratokat is magukban tartalmazzák.

A szoftver két részből áll. Egyrészt van ugyebár a DVD konverter alkalmazás, mely a személyi számítógépünkön fut és Mobile DVD formátumba alakítja át a kívánt DVD filmeket, másrészt pedig van egy másik szoftver, melyet a telefonunkra kell feltelepíteni, és amely lejátssza a már átkonvertált filmeket.

A Windows Mobile okostelefonokkal kompatibilis Spb Mobile DVD 2.0 jelenleg még nem érhető el, de a fejlesztők ígéretet tettek arra, hogy még az első negyedévben megjelenik majd a piacon. Az Spb Mobile DVD legfrissebb elérhető változata az 1.1.0 verziószámot viseli magán: a Windows 98/2000/XP operációs rendszereket támogató PC-s alkalmazás ára 25 dollár, vagyis mintegy 5 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp