Connect with us

technokrata

Kicsi, gyors, minden tud: megjelent a legújabb uTorrent

Kütyük

Kicsi, gyors, minden tud: megjelent a legújabb uTorrent

A Bittorrent file-csere kliensek egyik legnépszerűbb változatának legfrissebb kiadása már letölthető.

Ugyan tavaly decemberben elvesztette függetlenségét az alkalmazás (a Bittorrent Inc. felvásárolta szőröstül-bőröstül), a fejlesztése ennek ellenére nem állt le. Igaz, nagy változások nem voltak mostanában a kliens háza táján, ám a minap megjelent a legújabb, 1.6.1 Build 490-es változat (letöltés itt). A mindössze 140 KB-os méretű kliens továbbra is igen kis erőforrásigénnyel rendelkezik, annak ellenére, hogy számos kényelmi funkciót (le- és feltöltési sávszélesség szabályzása, IP-szűrés, RSS, részletes .torrent információk stb.) integráltak bele.

A legfrissebb változat elsősorban apróbb hibajavításokkal gyarapodott (például kiiktatták a PECompact hibát, mely miatt hajlamos volt összeomlani a kliens), megnőtt a „főnök-gomb” (boss key) mérete, kisebb kezelőfelületbeli változások történtek, valamint a le- és feltöltési sebességek korlátozása már a jobbkattintással előhozható menüből is elérhetővé vált.

A C++-ban írt alkalmazás rajongói tábora jelenleg több (tíz)milliós nagyságra rúg; a Bittorrent file-megosztó szoftver felhasználóival együtt több mint 135 milliónyi internetező használja az alkalmazásokat. Ezt a közösséget nyugtatta meg Ludvig Strigeus, a µTorrent fejlesztője, aki a szoftver eladásakor a következőket nyilatkozta: „A DRM funkció a tartalmakban és a médialejátszókban jelenik meg, közvetlenül nem érinti a tartalomterjesztő eszközöket.”

Az 1.6.1 Build 490-es változat letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle