Connect with us

technokrata

Mobil hívások ingyen

Kütyük

Mobil hívások ingyen

Skype-on keresztül.

Már Magyarországon is kapható az Eurodesign MobiGater GSM-Skype átjárója, mellyel az ingyenes Skype hívások mobiltelefonról is indíthatók vagy fogadhatók – jelentette be a mai napon Anton Mihalev, az Eurodesign kereskedelmi igazgatója, kizárólagos hazai forgalmazója, az AlphaSonic Kft-vel közös bemutatkozó sajtótájékoztatóján. A MobiGater a Skype ingyenes hívásait ötvözi a mobiltelefonok hordozhatóságával és kényelmével.

Az Eurodesign a bolgár piac vezető VoIP eszközgyártója és forgalmazója, az ingyenes Skype hívások mobiltelefonról történő kezelését lehetővé tévő MobiGater Skype-GSM átjáró terméke pedig már világszerte 25 országban – köztük január óta Magyarországon is – kapható. A MobiGater átjáró ötvözi a Skype ingyenes vagy kedvező tarifáit a mobiltelefonok hordozhatóságával. Így nem kell többé a számítógép előtt ülve várni Skype hívásainkat, akár egy szupermarketben vásárolva ingyen beszélhetünk a világ másik felén lévő ismerősünkkel, a Skype csatornáját használva.

Mindehhez szükség van egy számítógépre Skype programmal, egy rácsatlakoztatott MobiGater eszközre, és egy plusz SIM kártyára, melyet a MobiGaterbe helyezünk. Mobiltelefonunk a MobiGaterben található SIM kártyát tárcsázza – ezért érdemes ingyenes vagy nagyon olcsó tarifájú, flotta vagy családi kedvezménnyel rendelkező SIM kártyákat használni – majd a MobiGater a mobiltelefonról érkező GSM hívást Skype hívássá alakítja, és továbbítja a hívott fél felé. Csupán a két SIM kártya közti helyi percdíjat kell fizetnünk. Érdemes megjegyezni, hogy konferenciahívásokat ezen a módon kezdeményezni nem lehet, viszont egy mások által indított konferenciabeszélgetésbe be lehet csatlakozni.

A MobiGater már 2007 januárjától kapható, végfelhasználói ára nettó 50.000 Ft, az üzleti felhasználóknak szánt Pro változat pedig 75.000 Ft nettó áron vásárolható meg. Augusztusban érkezik a PC-től (és Windows-tól) független változat; a SIP-képes modell megjelenésére pedig valószínűleg már a Cebiten sor kerülhet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle