Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil hívások ingyen

Kütyük

Mobil hívások ingyen

Skype-on keresztül.

Már Magyarországon is kapható az Eurodesign MobiGater GSM-Skype átjárója, mellyel az ingyenes Skype hívások mobiltelefonról is indíthatók vagy fogadhatók – jelentette be a mai napon Anton Mihalev, az Eurodesign kereskedelmi igazgatója, kizárólagos hazai forgalmazója, az AlphaSonic Kft-vel közös bemutatkozó sajtótájékoztatóján. A MobiGater a Skype ingyenes hívásait ötvözi a mobiltelefonok hordozhatóságával és kényelmével.

Az Eurodesign a bolgár piac vezető VoIP eszközgyártója és forgalmazója, az ingyenes Skype hívások mobiltelefonról történő kezelését lehetővé tévő MobiGater Skype-GSM átjáró terméke pedig már világszerte 25 országban – köztük január óta Magyarországon is – kapható. A MobiGater átjáró ötvözi a Skype ingyenes vagy kedvező tarifáit a mobiltelefonok hordozhatóságával. Így nem kell többé a számítógép előtt ülve várni Skype hívásainkat, akár egy szupermarketben vásárolva ingyen beszélhetünk a világ másik felén lévő ismerősünkkel, a Skype csatornáját használva.

Mindehhez szükség van egy számítógépre Skype programmal, egy rácsatlakoztatott MobiGater eszközre, és egy plusz SIM kártyára, melyet a MobiGaterbe helyezünk. Mobiltelefonunk a MobiGaterben található SIM kártyát tárcsázza – ezért érdemes ingyenes vagy nagyon olcsó tarifájú, flotta vagy családi kedvezménnyel rendelkező SIM kártyákat használni – majd a MobiGater a mobiltelefonról érkező GSM hívást Skype hívássá alakítja, és továbbítja a hívott fél felé. Csupán a két SIM kártya közti helyi percdíjat kell fizetnünk. Érdemes megjegyezni, hogy konferenciahívásokat ezen a módon kezdeményezni nem lehet, viszont egy mások által indított konferenciabeszélgetésbe be lehet csatlakozni.

A MobiGater már 2007 januárjától kapható, végfelhasználói ára nettó 50.000 Ft, az üzleti felhasználóknak szánt Pro változat pedig 75.000 Ft nettó áron vásárolható meg. Augusztusban érkezik a PC-től (és Windows-tól) független változat; a SIP-képes modell megjelenésére pedig valószínűleg már a Cebiten sor kerülhet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés