Connect with us

Hirdetés

technokrata

Élőfotók: a kínai iPhone koppintás

Kütyük

Élőfotók: a kínai iPhone koppintás

Néhány hete még csak egy designtervünk volt, most viszont már élőképek is elérhetők a kínai iPhone másolatról.

A kínai mobiltelefon másoló és hamisító iparág mostanság virágkorát éli. Alig telt el néhány hét azóta, hogy az Apple végre hivatalosan is bejelentette a sokak által várva várt iPhone készüléket, egy kínai gyártó máris előrukkolt egy az iPhone-ra szinte a megszólalásig hasonlító termékkel.

A Meizu miniOne (M8) névre keresztelt újdonság egyébként alaposan túlmutat a kiindulási alapként szolgáló Apple iPhone-on. Utóbbi készüléket az elmúlt időkben azért érte a legtöbb kritika, mert hiányzik belőle a 3G adatátvitel, illetve a videótelefonálás, erre tessék, a kínai koppintásban már ott a gyors letöltési lehetőség (TD-SCDMA) és az előlapi VGA kamerára épülő videóhívás funkció.

Míg az iPhone-ban csak egy 2 megapixeles kamera lakozik, addig a Meizu miniOne segítségével már akár 3 megapixeles felbontásban is fotózhatunk. Az érintésérzékeny TFT kijelző sem éppen piskóta, hiszen a 3,3 colos képátlóval rendelkező display felbontása nem kevesebb mint 480×720 pixel.

A 105 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és 11,5 milliméter vastag Meizu miniOne-ban egy ARM magos processzor teljesít szolgálatot, ezenkívül pedig említést érdemel még a TV-kimenet, a Wi-Fi kontroller, illetve a sztereó Bluetooth (A2DP) támogatás.

A Windows CE 6.0 operációs rendszerű kínai iPhone pontos ára, illetve hivatalos debütálási időpontja egyelőre ismeretlen. Az Apple iPhone az USA-ban a nyár elején, Európában pedig várhatóan csak 2007 végén jelenik majd meg a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés