Connect with us

technokrata

Élőfotók: a kínai iPhone koppintás

Kütyük

Élőfotók: a kínai iPhone koppintás

Néhány hete még csak egy designtervünk volt, most viszont már élőképek is elérhetők a kínai iPhone másolatról.

A kínai mobiltelefon másoló és hamisító iparág mostanság virágkorát éli. Alig telt el néhány hét azóta, hogy az Apple végre hivatalosan is bejelentette a sokak által várva várt iPhone készüléket, egy kínai gyártó máris előrukkolt egy az iPhone-ra szinte a megszólalásig hasonlító termékkel.

A Meizu miniOne (M8) névre keresztelt újdonság egyébként alaposan túlmutat a kiindulási alapként szolgáló Apple iPhone-on. Utóbbi készüléket az elmúlt időkben azért érte a legtöbb kritika, mert hiányzik belőle a 3G adatátvitel, illetve a videótelefonálás, erre tessék, a kínai koppintásban már ott a gyors letöltési lehetőség (TD-SCDMA) és az előlapi VGA kamerára épülő videóhívás funkció.

Míg az iPhone-ban csak egy 2 megapixeles kamera lakozik, addig a Meizu miniOne segítségével már akár 3 megapixeles felbontásban is fotózhatunk. Az érintésérzékeny TFT kijelző sem éppen piskóta, hiszen a 3,3 colos képátlóval rendelkező display felbontása nem kevesebb mint 480×720 pixel.

A 105 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és 11,5 milliméter vastag Meizu miniOne-ban egy ARM magos processzor teljesít szolgálatot, ezenkívül pedig említést érdemel még a TV-kimenet, a Wi-Fi kontroller, illetve a sztereó Bluetooth (A2DP) támogatás.

A Windows CE 6.0 operációs rendszerű kínai iPhone pontos ára, illetve hivatalos debütálási időpontja egyelőre ismeretlen. Az Apple iPhone az USA-ban a nyár elején, Európában pedig várhatóan csak 2007 végén jelenik majd meg a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp