Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brutális tudású új Samsungok

Kütyük

Brutális tudású új Samsungok

Mobil WiMAX – Samsung módra.

A Samsung a 3GSM konferencián mutatja be először a legújabb, mobil WiMAX technológiára alkalmas konvergencia eszközeit. A konferencián a Samsung először tart élő WiMAX demót Európában az SPH-P9000 és SPH-M8100 készülékeivel, és teszi lehetővé, hogy a látogatók maguk is belekóstolhassanak a mobil WiMAX technológiába.

A Samsung új mobil WiMAX eszközei között megtalálható az SPH-P9000 és a SPH-M8100 is. A P9000 igazi mobil WiMAX konvergencia-eszköz, mely szélessávú vezeték nélküli csatlakozást és hang-alapú kommunikációt tesz lehetővé, míg az M8100 az első kereskedelmi forgalomba kerülő mobil WiMAX PDA eszköz. Az új mobil WiMAX technológia csatlakoztathatóságának bemutatására a demonstrációk során kizárólag egy USB hardverkulcs segítségével kerül sor, ami azt jelenti, hogy a felhasználók úgy tudnak hozzáférni a mobil WiMAX és HSDPA szolgáltatásokhoz, hogy az USB hardverkulcsot egy laptophoz csatlakoztatják.

A Samsung számos tesztet hajtott végre különböző partnerekkel világszerte. Jelenleg hét teszt van folyamatban, melyeket 2007-ben újabbak követnek. A 2006 augusztusi Samsung 4G Fórumon megtartott demonstráció bizonyította a mobil WiMAX teljesítményében rejlő lehetőségeket, és azt, hogy átvihető 4G-re, akár 100 Mbps adatátviteli sebességgel is, melyet egy mozgó buszon sikerült elérni, illetve álló helyzetben 3,5 Gbps elérési sebességgel.

SPH-P9000
A P9000 egy ˝UMPC˝ (ultra mobil PC)-szerű eszköz, mely a mobil WiMAX technológia segítségével képes hangos és multimédiás adatkommunikációra. A készülék Windows XP-t, egy 30 GB-os merevlemezt, 256 MB RAM-ot, egy 1GHz-es CPU-t, WiMAX-ot, CDMA EV-DO-t, valamint egy 1,3 megapixeles kamerát tömörít egy kompakt, 142x93x30 milliméter méretű, 12,7 centiméteres kijelzővel ellátott, mindössze 560 gramm tömegű készülékben. A P9000 teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik a gyors és kényelmes gépelés és böngészés érdekében, míg az MP3 lejátszó, a VOD és a kamera funkciók a multimédiás lehetőségek tömkelegéhez biztosítanak egyszerű hozzáférést.

SPH-M8100
Az M8100 a világ első mobil WiMAX telefonja. Egyéb nagysebességű adatátviteli szolgáltatások mellett földi digitális multimédia-sugárzás (T-DMB) segítségével lehetővé teszi, hogy a felhasználók videokonferenciát folytassanak és televíziós tartalmakat töltsenek le. A szétcsúsztatható telefon 7,1 centiméteres, 65 ezer színű érintőkijelzővel, TV-kimenettel, MMC kártyaslottal és két kamerával van ellátva: egy 2 megapixelessel, valamint egy VGA kamerával videohívásokhoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés