Connect with us

Hirdetés

technokrata

Belendül az online randi

Kütyük

Belendül az online randi

Bálint napra időzített jelentés.

Azok az Internet-felhasználók, akik jelenleg is keresik tartós vagy éppen alkalmi párjukat, az idei Valentin napon lelkesítő híreket kapnak: az elemzések szerint ugyanis az online randevúzás piaca egyre intenzívebb emelkedést mutat Európában. A Jupiter Research előrejelzése úgy véli, hogy a webes randihelyek Amerikában 936 millió dollár, míg Európában 549 millió euró bevételt hoznak a konyhára 2011-ig bezárólag. Az öreg kontinensen a tavalyi esztendő során 243 millió eurót kaszáltak a webes társkeresők, azaz ennek több mint dupláját várják az elemzők az elkövetkezendő néhány évre vonatkozóan.

A hivatalos jelentés szerint az online randevú-szolgáltatást igénybe vevő webhasználók száma négy százalékról hatra ugrott a 2005-től 2006-ig terjedő időszakban. Nate Elliot, a Jupiter elemzője ezzel kapcsolatban elmondta: az európai online társkeresés piacán nagymértékű növekedés tapasztalható. „A 2006-ban mért 2,8 milliós fizető ügyfélbázis 2011-re eléri a hat milliót.”

A tengerentúli ötéves terv kevésbé optimista: „Az elmúlt néhány évben a százalékok szempontjából tartós csökkenést figyelhettünk meg, ugyanis egyre kevesebb amerikai számol manapság be arról, hogy webes társkereső-helyeken böngészne” – mondta Elliot. A szakértő szerint ezt az apadást új szolgáltatások bevezetésével lehetne megállítani, amelyek képesek visszacsábítani a felhasználókat.

A Jupiter 2011-ig tartó előrejelzése szerint az amerikai online társkeresés hat, míg az európai nagyjából kilenc százalékkal nő évente az elkövetkezendő években. Várhatóan az európaiak 75 százalékkal több pénzt fizetnek ki a webes randi szolgáltatásokra, mint amerikai társaik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés