Connect with us

Az első teszt: Nokia E90 kommunikátor

Kütyük

Az első teszt: Nokia E90 kommunikátor

Részletes bemutató a vadonatúj Nokia kommunikátorról.

A My Symbian munkatársai abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy a Nokia E90 hivatalos bejelentésével egy időben már le is közölhették a készülék első tesztjét. A cikk végén található linken elérhető bemutató angol nyelvű és egy még nem teljesen végleges E90-es alapján íródott.

Ahogy az várható volt, a finn gyártó a tegnap kezdődött 3GSM Világ Kongresszus keretein belül lebbentette fel a fátylat a Nokia 9500 örökébe lépő új okosságáról, mely a keresztségben a Nokia E90 nevet kapta. A sokak által várva várt masina egész pontosan 210 grammot nyom a mérlegen, csukott helyzetben pedig 132 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és 20 milliméter vastag.

A belül elhelyezett, ˝szélesvásznú˝ fő display 4 colos átmérőn nem kevesebb mint 800×352 képpontot, illetve 16 millió színárnyalatot vonultat fel, az LCD két oldalán pedig két-két funkciógomb kapott helyet. Az LCD mellett ezenkívül egy kiegészítő, elsősorban videóhíváshoz szánt kamera is fellelhető, de ami ennél talán sokkalta érdekesebb, hogy a Nokia E90 fő digitális fényképezőgép moduljában egy 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) képszenzor teljesít szolgálatot. A külső LCD QVGA (320×240 pixel) felbontású és ugyancsak 16 millió színű.

A Symbian operációs rendszer 9.2-es verziójára, illetve immár az S60 platformra épülő új Nokia kommunikátornak abszolút semmi szégyenkeznivalója sincs wireless téren, hiszen a készülék EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi (802.11b/g) hálózatokban egyaránt használható. Sőt, az E90-be ezenkívül még egy integrált GPS-vevő is került! A 128 MB kapacitású belső memória microSD kártyákkal bővíthető.

Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 és IrDA vezeték nélküli adatátvitel, a miniUSB csatlakozóaljzat, a sztereó FM rádió, valamint a 3,5 milliméteres szabványos audiocsatlakozó. A kereskedelmi forgalomban előreláthatólag valamikor az idei esztendő harmadik negyedévében debütáló Nokia E90 ára várhatóan 200-220 ezer forint körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom