Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia E90 kommunikátor: nem semmi!

Kütyük

Nokia E90 kommunikátor: nem semmi!

Az első kémfotók után most egy élethű fantáziarajz érkezett a Nokia új kommunikátoráról.

Ha minden jól megy, ma, vagy holnap az új Nokia kommunikátorról végre hivatalosan is lehull majd a lepel – addig is itt egy újabb, deuxani-féle felvétel a készülékről. Elmondások szerint a Nokia E90 szélesebb, mint közvetlen elődje, a Nokia 9500, de rövidebb és vékonyabb is egyben. A tervezők nagy figyelmet szenteltek annak, hogy az új kommunikátor minden korábbinál ergonomikusabb kialakítású és könnyen kezelhető legyen, ezenkívül pedig összeszerelési- és anyagminőség kérdéskörben is sikerült némi előrelépést tenniük.

Az elődeinél némileg szögletesebb Nokia E90 borítása minőségi műanyagból készült, a két oldalt elhelyezett zsanérok pedig krómszerűen csillognak. A széthajtható kialakítással rendelkező új kommunikátor a Feature Pack 1 csomaggal kiegészített S60 3rd Edition szoftverre (Symbian OS) épül.

A készüléken két kijelző kapott helyet, melyek abszolút felsőkategóriás minőséget képviselnek. Talán elég csak annyit megemlíteni, hogy már a kiegészítő külső display is laza QVGA felbontású, vagyis 320×240 pixelt tudhat magáénak. A belső kijelző természetesen még ezen is túlmegy: a TFT technológiájú panel felbontása nem kevesebb mint 800×352 képpont. A fő display mellett egyébként négy funkciógombot helyeztek el a tervezők.

A kétkamerás (3,2 megapixel) Nokia E90 GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA kompatibilis, illetve akár Wi-Fi hálózatokban is használható. A mini USB csatlakozós készülékben a Nokia N95 mintájára egy teljes értékű GPS-vevő is helyet kapott, a telefon bővítőslotjába pedig microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés