Connect with us

technokrata

Motorola RIZR Z8: nem csak szép, okos is!

Kütyük

Motorola RIZR Z8: nem csak szép, okos is!

A Motorola ezúttal végre nagy tudást párosít a divatos megjelenés mellé.

Ahogy az várható volt, az amerikai vállalat a 3GSM Világ Kongresszuson tartotta meg a korábban már több forrásból kiszivárgott Motorola RIZR Z8 hivatalos bejelentését. A MotoRIZR Z8 becenevű újdonság egyedi szétcsúsztatható kialakítással rendelkezik: a ˝kick slider˝ mechanizmus lényege, hogy a telefon hátoldala nem sík, hanem enyhén görbített formájú, így nyitott állapotban a kijelző enyhén meg van döntve a felhasználó felé.

A Z8 nem hagyományos mobil, hanem okostelefon besorolású: a készüléken Symbian operációs rendszer, illetve a legújabb, alig néhány napja bejelentett UIQ 3.1 felhasználói interfész kapott helyet. A 15,3 milliméter vastag telefonban egy QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású TFT LCD lapul, mely több mint 16 millió színárnyalatú és 2,2 colos képátlójú (35×50 milliméter).

Jó szokásához híven a Motorola ezúttal sem feledkezett meg a villámgyors adatátviteli technológiákról, vagyis a 3G-ről és a 3,5G-ről. A Z8-ba került HSDPA kontroller révén akár 3,6 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető!

A 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) kamera nyolcszoros digitális zoommal és LED-segédfénnyel, valamint videófelvevő képességgel van felvértezve, a 90 MB-os belső memória pedig 4 GB-ig bővíthető, természetesen microSD memóriakártyák révén.

A sztereó Bluetooth-képes (A2DP) Motorola RIZR Z8 kereskedelmi forgalmazása idén áprilisban kezdődik majd meg. A várható ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp