Connect with us

technokrata

Apple iPhone: a részletek még titkosak

Kütyük

Apple iPhone: a részletek még titkosak

Az Apple egyelőre nem szeretné felfedni az összes lapját.

Az amerikai FCC testület számunkra elsősorban arról ismert, hogy tőlük szokott kiszivárogni a legtöbb még be nem jelentett, vagy éppen már bejelentett mobiltelefon részletes specifikációs táblázata, illetve fényképgalériája. Most nyilvánosságra került egy tavaly októberi keltezésű levél, melyben az Apple arra kéri az FCC-t, hogy 2007. június 15-ig ne fedje fel az iPhone részleteit, azzal ugyanis komoly kár érhetné az Apple-t. Ettől függetlenül a kínai szakiknak máris sikerült lemásolniuk az iPhone-t…

Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is. A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék várhatóan júniusban bukkan majd fel az amerikai piacokon, az európai debütálásra viszont egészen 2007 utolsó negyedévéig várnunk kell majd. A 4 GB-os alapmodell ára 499 dollár (98 ezer forint), a 8 GB-os verzió pedig 599 dollárba (118 ezer forint) kerül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp