Connect with us

technokrata

Szenzáció: első kémfotók a Nokia E90 kommunikátorról!

Kütyük

Szenzáció: első kémfotók a Nokia E90 kommunikátorról!

Végre valahára felbukkantak az első kémfotók a Nokia új kommunikátoráról.

Ha minden jól megy, a jövő héten az új Nokia kommunikátorról végre hivatalosan is lehull majd a lepel. Elmondások szerint a Nokia E90 szélesebb, mint közvetlen elődje, a Nokia 9500, de rövidebb és vékonyabb is egyben. A tervezők nagy figyelmet szenteltek annak, hogy az új kommunikátor minden korábbinál ergonomikusabb kialakítású és könnyen kezelhető legyen, ezenkívül pedig összeszerelési- és anyagminőség kérdéskörben is sikerült némi előrelépést tenniük.

Az elődeinél némileg szögletesebb Nokia E90 borítása minőségi műanyagból készült, a két oldalt elhelyezett zsanérok pedig krómszerűen csillognak. A széthajtható kialakítással rendelkező új kommunikátor valószínűleg a Feature Pack 1 csomaggal kiegészített S60 3rd Edition szoftverre (Symbian OS) épül, de elképzelhető, hogy már a vadonatúj Feature Pack 2-es kiadásra építkezik.

A készüléken két kijelző kapott helyet, melyek abszolút felsőkategóriás minőséget képviselnek. Talán elég csak annyit megemlíteni, hogy már a kiegészítő külső display is laza QVGA felbontású, vagyis 320×240 pixelt tudhat magáénak. A belső kijelző természetesen még ezen is túlmegy: a TFT technológiájú panel felbontása nem kevesebb mint 800×352 képpont. A fő display mellett egyébként négy funkciógombot helyeztek el a tervezők.

A kétkamerás (3,2 megapixel, VGA) Nokia E90 GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA kompatibilis, illetve akár Wi-Fi hálózatokban is használható. A mini USB csatlakozós készülékben a Nokia N95 mintájára egy teljes értékű GPS-vevő is helyet kapott, a telefon bővítőslotjába pedig microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle