Connect with us

technokrata

Érkezőben az új Nokia N-Gage

Kütyük

Érkezőben az új Nokia N-Gage

A Nokia a közeljövőben újfent kiemelt figyelmet kíván szentelni a mobil játéknak.

A piacvezető finn gyártó megerősítette azon korábbi pletykákat, melyek szerint 2007 végén, 2008 elején érkeznek majd a közelmúltban vegyes fogadtatásra talált N-Gage mobil játékgépek utódjai. Tudni lehet, hogy a játékfejlesztő mamutcégek közül elsőként az Electronic Arts és a Gameloft fog újgenerációs N-Gage alkalmazásokat készíteni.

Fontos, hogy az újgenerációs N-Gage tulajdonképpen nem egyetlen konkrét készülék, hanem sokkal inkább egy mobil játékra kihegyezett új platform, mely a magasabb kategóriás S60 okostelefonokon lesz elérhető. Nem csak maga a platform, hanem például a szoftverek beszerzési módja is teljesen át fog alakulni, hiszen a jövőben már nem MMC memóriakártyákon lehet majd hozzájutni a játékokhoz, hanem e helyett egyszerűen le kell majd tölteni őket a világhálóról.

Minden jel arra mutat, hogy az új N-Gage masinák a korábbiaktól eltérő módon nem a mobiltelefonok és játékgépek erőszakos összeházasításából jönnek létre, hanem sokkal inkább olyan nagy tudású okostelefonok lesznek, melyek extra szolgáltatásként kiváló játékélménnyel kecsegtetnek. Magyarul az új Nokia gaming telefonok nem kívánnak versenyre kelni a Nintendo DS, vagy éppen Sony PSP készülékekkel.

A Nokia további N-Gage terveivel várhatóan a márciusi GDC (Game Developer Conference) rendezvényen ismerkedhetünk majd meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp