Connect with us

technokrata

100 ezer darab régi ócska mobiltelefon

Kütyük

100 ezer darab régi ócska mobiltelefon

A Pannon újrahasznosítja az összegyűjtött régi telefonokat.

Százezernél is több használt mobilt adott ma át Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója az Electro-Coord Magyarország Kht. (ECM) igazgatójának Ácson. A Pannon ˝közel a környezethez˝ programjának részeként begyűjtött készülékeket az ECM, az akkumulátorokat a Re´lem Kht. dolgozza fel.

A mobilkészülékek feldolgozásakor először a veszélyes hulladékot képező akkumulátorokat távolítják el szakszerűen, majd a megmaradt műanyagház és alaplap kerül feldolgozásra. ˝A feldolgozott hulladékból a készülékek alapanyagának akár 95 %-a is visszanyerhető, amelyet visszaszolgáltatunk az iparnak. Ezért fontos, hogy minél több régi készülék begyűjtésre kerüljön˝ – mondta Tóth Zoltán, az ECM ügyvezető igazgatója.

˝Nagy örömömre szolgál, hogy ügyfeleink visszajelzései is visszaigazolták környezetünk tudatos védelmének fontosságát˝ – mondta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója.

A mobilkészülékekben és akkumulátoraikban nehézfémek találhatók, ezért nagyon fontos, hogy ne illegális lerakókba kerüljenek, mert a talajba jutva szennyezik a termőföldeket és a talajvizet. Ráadásul a régebbi modellekben a nehézfémek – például higany, ólom, kadmium – aránya magasabb, mint az újabb készülékekben.

A használt mobilokat a Pannon boltjaiban már 2004 óta gyűjtik, a visszagyűjtött elektronikus hulladék együttes mennyisége 2004-ben 98 kilogramm, 2005-ben már 719 kilogramm volt. A Pannon 2006 novemberében indított kampányában 5.000 forint kedvezménnyel ösztönözte a használt mobilok leadását, melynek hatásra már 2006-ban megsokszorozódott a leadott elektronikus hulladékok mennyisége. Az akció sikere miatt a Pannon a határidőt 2007 januárjának végéig meghosszabbította.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp