Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzáció: feltekerhető kijelzős mobiltelefon!

Kütyük

Szenzáció: feltekerhető kijelzős mobiltelefon!

Ilyen mobiltelefon eddig még nem volt.

A Telecom Italia és a Polymer Vision bejelentette, hogy közösen fejlesztik a világ első összetekerhető kijelzős mobiltelefonját. Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy a két cég nem csak a levegőbe beszél, ugyanis azt ígérik, hogy ez a mindenképpen egyedülálló fejlesztés várhatóan még az idén forgalomba fog kerülni.

Az egyelőre egyszerűen csak Cellular Book-nak nevezett mobiltelefon első néhány prototípusát a jövő héten Barcelonában megrendezendő 3GSM Világ Kongresszuson lehet majd megtekinteni, illetve kipróbálni. A készülék kijelzője nem kevesebb mint 5 colos képátlóval rendelkezik. Hasonló méretű display kapott helyet a nemrégiben debütált, gigantikus méretű HTC X7500-ban (T-Mobile MDA Ameo), a Cellular Book viszont ezzel a telefonnal ellentétben nem lett óriási, hiszen kijelzője egy laza mozdulattal összetekerhető.

Némi üröm az örömben, hogy a Polymer Vision által kifejlesztett spéci kijelző nem színes, hanem csak tizenhat szürkeárnyalat megjelenítésére képes. A fejlesztők szerint a nagy kontrasztarányú kijelzőről olvasni szinte olyan, minthaegy papírlapot fognánk a kezünkben.

A 4 GB-os tárolókapacitással rendelkező készülék kapcsán szólnunk kell továbbá az EDGE és UMTS adatátvitelről, valamint a DVB-H szabványú televíziós szolgáltatásokról. Az érintőpaneles ketyere átlagos használati ideje állítólag el fogja érni a 10 napot. Hmmm, nem is rossz!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés