Connect with us

technokrata

Nokia: ingyenes térképek – mobil navigációhoz

Kütyük

Nokia: ingyenes térképek – mobil navigációhoz

A smart2go térkép- és navigációs platform a legelterjedtebb mobil operációs rendszereken lesz elérhető.

A Nokia bejelentette, hogy megjelent ingyenesen letölthető smart2go térkép- és navigációs platformja, mely emberek milliói számára teszi lehetővé a mobilkészüléken kínált legátfogóbb térképszolgáltatás használatát. A platformon több mint 150 ország térképét és útvonalait találhatjuk meg, és a szolgáltatás 30 országban biztosít teljes körű, lépésről lépésre haladó műholdas navigációt. Az alkalmazással ingyenesen megnézhetjük, hol járunk a térképen, rákereshetünk a tartózkodási helyünk közelében található hasznos, érdekes helyekre (POI; points of interest), és lekérhetjük az odavezető útvonalakat. A Nokia február 10-től ingyenesen elérhetővé teszi a smart2go alkalmazást egyes Nokia S60 és Windows Mobile 5.0 készülékeken, és a tervek szerint a támogatást kiterjeszti majd a legfontosabb mobil operációs rendszereket használó platformokra is, többek között a Nokia S60, a Series 40, a PocketPC, a Linux és egyéb Windows Mobile készülékekre.

A Nokia a Nokia Maps márkanév alatt a jövőbeli összes Nokia Nseries multimédiás számítógépre gyárilag telepíteni kívánja a smart2go térkép- és navigációs alkalmazást. A támogatott Nokia készülékek jelenlegi tulajdonosai pedig letölthetik a Nokia Maps alkalmazást. Ha GPS-re nem képes mobilkészülékünket összekapcsoljuk az LD-3W Nokia vezeték nélküli vagy bármely más GPS modullal, a Nokia Maps fantasztikus navigációs élményt nyújt a Nokia készülékek széles skáláján.

A platform 15 milliónál is több hasznos, érdekes helyet tartalmaz, amelyek segítenek megtalálni a legizgalmasabb látnivalókat, és az azok közelében lévő éttermeket vagy szálláshelyeket. Az alkalmazást használók kiválaszthatják kedvenc helyszíneiket, amelyeket multimédiás üzenetben, Bluetooth vezeték nélküli vagy infravörös technológián keresztül, illetve e-mailben küldhetnek el barátaiknak. Emellett térképrészleteket és útvonalakat is továbbíthatnak, de akár el is menthetik azokat a készülék galériájába. A McDonald’s-hoz hasonló ismert márkák elhelyezhetik logójukat az egész világot lefedő digitális térképeken, amelyeket több millió mobilkészülékre töltenek majd le.

˝Az emberek akkor bíznak meg a térképekben és használják azokat, ha azok szükség esetén mindig kéznél vannak. A smart2go esetében a felhasználók szabadon kiválaszthatják, mely térképet szeretnék magukkal vinni. Mivel a Nokia Mapset és a smart2go-t a mobiltelefonokon ingyenesen bocsátjuk a felhasználók rendelkezésére, a költségek többé senkit nem akadályoznak meg abban, hogy a menet közben is kéznél lévő térképek és útvonaltervezők nyújtotta kényelmet élvezzék˝ – mondta Ralph Eric Kunz, a Nokia Multimedia üzletágának alelnöke. ˝A Nokia a világ legkiterjedtebb kapcsolathálóján alapuló hely-specifikus platformjának kiépítése felé halad, ami a jövőbeli szolgáltatások számára is érdekes lehetőségeket rejthet˝.

A smart2go egy hibrid térképmegoldás: a Tele-Atlastól és a Navteq-től származó térképadatok közvetlenül, vezeték nélküli (például GPRS/3G/WLAN) hálózaton át tölthetők le, és szükség esetén a készülékek memóriakártyáján tárolhatók. Ha az összes kívánt térképadatot elmentettük, akkor a további térképnézegetéshez, útvonalkereséshez és navigációhoz nincsen szükség hálózatra. A nagyobb méretű letöltésekhez kiegészítő személyi számítógépes eszköz is rendelkezésre áll.

A smart2go teljes körű, lépésről lépésre haladó navigációs szolgáltatássá is bővíthető. A navigációs engedélyt megvásárló felhasználók készüléküket néhány gombnyomással hangos útbaigazítást adó navigációs rendszerré alakíthatják. Különféle engedélyek kaphatók, egy héttől három éves időszakra. Ha egy új országba utazunk nyaralni, akkor a számítógépen előre letölthetjük a megfelelő térképet, és a vakáció időtartama alatt kedvező előfizetési díj ellenében hozzájuthatunk a navigációs szolgáltatáshoz.

A smart2go szoftver ingyenesen elérhető, navigációra képes, az egész világon térképeket biztosító helyi keresőmotorrá alakítja a mobilszámítógépeket, okostelefonokat és PDA-kat. A hibrid megoldás ezáltal egyesíti az on-board (a készüléken tárolt) és az off-board (letölthető) navigáció előnyeit. A tartalmakat és a térképeket csak egyszer kell letölteni – azok a kliensen mindig hozzáférhetők maradnak. A smart2go számos jövőbeli Nokia készüléken a Nokia Maps nevet viseli majd, emellett a jövőben számos egyéb operációs rendszeren, így a Windows Mobile 5-ön és a Linuxon is elérhető lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp