Connect with us

technokrata

Új Nokia kommunikátor a jövő héten!

Kütyük

Új Nokia kommunikátor a jövő héten!

Újabb információk érkeztek a Nokia készülőfélben lévő új kommunikátorával kapcsolatban.

Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Nokia E90 típsujelzésű készülék fejlesztése már nagyon a végéhez közelít, és a finn gyártó várhatóan már a jövő héten megrendezendő 3GSM Világ Kongresszuson le fogja rántani róla a leplet.

Elmondások szerint a Nokia E90 szélesebb, mint közvetlen elődje, a Nokia 9500, de rövidebb és vékonyabb is egyben. A tervezők nagy figyelmet szenteltek annak, hogy az új kommunikátor minden korábbinál ergonomikusabb kialakítású és könnyen kezelhető legyen, ezenkívül pedig összeszerelési- és anyagminőség kérdéskörben is sikerült némi előrelépést tenniük.

Az elődeinél némileg szögletesebb Nokia E90 borítása ezüst színű műanyagból készült, a két oldalt elhelyezett zsanérok pedig krómszerűen csillognak. A széthajtható kialakítással rendelkező új kommunikátor a legfrissebb S60 (Symbian) platformra építkezik, vagyis a Feature Pack 1 csomaggal kiegészített S60 3rd Edition szoftverre.

A készüléken két kijelző kapott helyet, melyek abszolút felsőkategóriás minőséget képviselnek. Talán elég csak annyit megemlíteni, hogy már a kiegészítő külső display is laza QVGA felbontású, vagyis 320×240 pixelt tudhat magáénak. A belső kijelző természetesen még ezen is túlmegy: a TFT technológiájú panel felbontása nem kevesebb mint 800×352 képpont. A fő display mellett egyébként négy funkciógombot helyeztek el a tervezők.

A kétkamerás Nokia E90 GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA kompatibilis, illetve akár Wi-Fi hálózatokban is használható. A mini USB csatlakozós készülékben a Nokia N95 mintájára egy teljes értékű GPS-vevő is helyet kapott, a telefon bővítőslotjába pedig microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom