Connect with us

technokrata

Nokia N93: javított új szoftver

Kütyük

Nokia N93: javított új szoftver

A Nokia némileg felfrissítette egyik csúcskategóriás készülékét.

A finn gyártó által elérhetővé tett 20.0.058-as verziószámú firmware arra hivatott, hogy javítsa a Nokia N93 teljesítményét, illetve, hogy orvosoljon néhány apró, de annál bosszantóbb problémát. Az új szoftver feltelepítését követően javul többek közt a kamera modul teljesítménye, így például két felvétel elkészítése között már csak valamivel több mint 2 másodpercet kell várnunk, ezenkívül pedig az optikai zoom is halkabb lett, egy új algoritmus segítségével.

A készülék általánosságban véve stabilabb és gyorsabb működésű lett, valamint a Bluetooth támogatás terén is kisebb-nagyobb javításokat hajtottak végre a fejlesztők. Az új firmware-t egyrészt a szakszervizekben lehet felrakatni az N93-ra, másrészt a vállalkozó kedvű felhasználók akár saját maguk is feltelepíthetik azt, a Nokia Software Updater segítségével.

Nokia N93
A csukott helyzetben 119 milliméter hosszú, 56 milliméter széles és 28 milliméter vastag Nokia N93-ban egy 2,4 colos képátlójú, 240×320 pixeles (QVGA) felbontású TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak. A kamera fontosabb specifikáció közé tartozik a 3 megapixeles felbontás, a Carl Zeiss lencse, a háromszoros optikai zoom és a VGA videórögzítés.

A belső memória kapacitása 50 MB, ez azonban rendkívül egyszerűen, miniSD (Secure Digital) memóriakártyák segítségével bővíthető, akár működés közben is. A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a jó öreg IrDA-n, Blueooth-on és GPRS-en kívül az EDGE, a 3G és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott.

A 180 gramm tömegű Nokia N93-on már a harmadik generációs S60 szoftver (Symbian 9) kapott helyet, ami csupán annyiból lehet rossz, hogy a régi alkalmazások nem futtathatóak rajta.

Az 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben 240 órás készenléti időt, illetve 300 perces beszélgetési időt képes biztosítani számunkra. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), sztereó FM rádiós (Visual Radio) készülékből a TV-kimenet sem hiányzik.

Mint ismeretes, a Nokia nemrégiben jelentette be az N93 utódját, az N93i-t.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp