Connect with us

technokrata

Kütyük

Opera 9.20

Se a Firefox, se az Internet Explorer nem tetszik? Akkor itt az ideje kipróbálni a Bittorrent technológiát is magába foglaló Opera böngészőt.

Megjelent a 9.20-as változat legfrissebb, 8713-as buildje, melyet Windows és Mac OS X operációs rendszerekre egyaránt le lehet tölteni. Az új kiadás apróbb frissítéseket hozott, úgymint: fejlettebbé vált az online csalásokkal szembeni védelem, megjelent a fejlesztői konzol, javították a hostnév: port címsorba való beírásának hibáját és eltűnt az adobe.com website-on szükségtelenül megjelenő gördítősáv, hogy csak néhányat említsünk.

Miben más a 9-es kiadás a 8. generációtól? Például a widgetek megjelenése miatt: ezek olyan kis böngészőablakok, amik az Internetről vett információkat a felhasználó desktopján jelenítik meg. Ha valaki jártas a Mac-ek világában, akkor számára ismerős lesz ez a funkció: a Mac OS X-ben az Apple Dashboard névre keresztelte a hasonló feladatot teljesítő szolgáltatást. A lehetőség használatára az Opera Software egyébként úgy próbálja meg rávenni a felhasználókat, hogy saját fejlesztésű widgeteket tett elérhetővé a böngészőtulajdonosoknak. Emellett bárki, aki ért a Javascripthez, CSS-hez és a HTML-hez, nekiállhat saját „bigyókat” gyártani.

Másik fontos változás, hogy a böngésző részévé vált a Bittorrent technológia kezelése. Már a 8-as kiadások némelyik bétájában is megtalálható volt ez a funkció, azonban az előző generáció végleges verziókból kimaradt korunk legnépszerűbb file-megosztási protokolljának támogatása. Az Opera a hivatalos Bittorrent.com keresőmotort alkalmazza böngészőjében – a bittorrentes letöltések a browser transfer managerjében jelennek meg, mint ahogy a „hagyományos” módon, FTP-vel letöltött állományok.

A szoftver legújabb változatai letölthetők itt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp