Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csap alatt mosható, divatos mobiltelefon

Kütyük

Csap alatt mosható, divatos mobiltelefon

Ez a mobiltelefon akár a vízbe ejtést is zokszó nélkül elviseli.

Az elmúlt években nem is egy, nem is két olyan mobiltelefont láthattunk már, melyet elsősorban vízálló mivolta különböztetett meg a többi átlagos készüléktől. Ezeknek a vízálló mobiloknak mindeddig az volt a közös vonása, hogy külsejük egyszerűen bumfordi volt. Nos most megérkezett az első olyan mobiltelefon, mely vízálló és még a külsejére sem lehet egyetlen rossz szavunk sem.

A legnagyobb japán mobil operátor, az NTT DoCoMo által forgalmazott Fujitsu F703i egy divatos megjelenésű, szétnyitható kialakítású újdonság, mely csukott állapotban 100 milliméter hosszú, 48 milliméter széles és 17,9 milliméter vastag, miközben tömege 109 gramm. A gyártó munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy a jövőben még ennél is vékonyabb vízálló telefonokat kívánnak bevezetni a piacra.

A fehér, fekete és pink színváltozatokban készülő F703i minden további nélkül elviseli, ha valaki a csap alatt lazán elmossa, ezenkívül pedig az sem okoz károsodást benne, ha valaki mondjuk fél órán keresztül 1 méter mély vízben tárolja. A speciális szigetelést kapott telefon külsején egy 22×17 milliméter méretű LED kapott helyet, mely négy számjegyet képes megjeleníteni. A belső kijelző már korántsem ennyire minimalista: a TFT technológiájú, 2,2 colos képátlójú LCD 320×240 pixeles (QVGA) felbontású és 262 ezer színárnyalatú.

A fő kamerában egy 1,3 megapixeles CMOS képszenzor teljesít szolgálatot, a belül elhelyezett második fényképezőben pedig egy 0,1 megapixeles CMOS érzékelő lakik. A belső memória microSD (TransFlash) memóriakártyával bővíthető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés