Connect with us

Hirdetés

technokrata

Széthajtható, forgatható és szerethető?

Kütyük

Széthajtható, forgatható és szerethető?

A jelek szerint érkezőben van egy újabb nagytudású PDA-mobiltelefon.

Először tavaly októberben lehetett hallani róla, a napokban pedig már az amerikai FCC is bevizsgálta: hamarosan itt a legújabb i-mate készülék! A valamilyen szinten a Jasjar utódmodelljének tekinthető, bár 3G-t sajnos nélkülöző i-mate K-Jar készülék alaphelyzetben szinte teljesen úgy néz ki, mint bármelyik hagyományos kéziszámítógép, hiszen ilyenkor csak a kijelző, illetve a fontosabb kezelőszervek látszanak rajta. A K-Jar fedlapja azonban pillanatok felhajtható és így már a teljes értékű QWERTY billentyűzetet is megpillanthatjuk. Ezen túlmenően a készülék fedlapja nem csak felhajtható, hanem egyben el is forgatható.

A korábbi pletykákkal ellentétben nem 2,8, hanem csak 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontással rendelkezik, 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, no és persze érintésérzékeny. A számítási feladatok elvégzése egy Texas Instruments-féle OMAP730-as mikroprocesszora van bízva, mely chip 200 MHz-es órajellel rendelkezik. A belső memória áll egyrészt 64 MB RAM-ból, másrészt pedig 128 MB ROM-ból, és természetesen memóriakártyák (miniSD) segítségével egyszerűen bővíthető.

A GSM/GPRS (900/1800/1900 MHz) szabványú, Windows Mobile 5.0 Pocket PC Edition operációs rendszerű i-mate K-Jar minden további nélkül használható Wi-Fi (802.11b) hálózatokban és Bluetooth 1.2 wireless kontrollerrel is fel van vértezve. A 112x56x16,5 milliméter méretű újdonságban egy 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor teljesít szolgálatot, a maximális készenléti-, illetve beszélgetési idő 150, illetve 4 óra.

A várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés