Connect with us

technokrata

Nokia 5800: vadiúj, titkos zenetelefon

Kütyük

Nokia 5800: vadiúj, titkos zenetelefon

A Nokia zenemobil áradata a jelek szerint tovább folytatódik.

Legalábbis erre enged következtetni az a tervrajz, mely a napokban szivárgott ki az amerikai FCC testülettől. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, ezen az ábrán egy a kereskedelmi forgalomban várhatóan Nokia 5800 típusjelzéssel debütáló újdonság látható. A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett, Series 40 alapokon nyugvó Nokia 5800 felépítése leginkább a tavaly érkezett Nokia 3250-eséhez hasonlítható.

Magyarul a telefon alsó és felső szekciója külön életet él egymástól, az elforgatható alsó rész hátlapján pedig dedikált zenegombok kaptak helyet. Az EDGE és Bluetooth kompatibilis Nokia 5800 további specifikációt egyelőre sűrű homály fedi, azonban több mint valószínű, hogy a hivatalos bejelentésig már csak néhány napot kell várnunk. Mint ismeretes, a barcelonai 3GSM Világkongresszus február 12-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt…

Nokia 3250
A telefon különleges formatervezése révén hagyományos telefonbillentyűzete elcsavarva külön zenegombokká alakul. A Nokia 3250-en akár 1 GB jó minőségű zene (750 dal) is tárolható, melyet 10 órán keresztül hallgathatunk. A 130 gramm tömegű készülék 103,8x50x19,8 milliméter méretű.

A felhasználók a Nokia 3250 billentyűzetének 180 fokos elcsavarásával közlekedhetnek a zenét kezelő gombok és a normál telefonbillentyűzet között. A Nokia 3250 zenelejátszója számos digitális zeneformátumot támogat, többek között az MP3-at, a WMA-t, az M4A-t, és az AAC-t, így a zenék egyszerűen feltölthetők és továbbíthatók. A zenéket emellett menet közben a hálózaton keresztül is letölthetjük, kedvenc dalainkat pedig beállíthatjuk csengőhangként. A Nokia 3250 zenei kínálatát a Vizuális Rádió klienssel kiegészített FM rádió teszi teljessé.

A felhasználók a kedvenc CD-iken található dalokat a Nokia Audio Manager szoftverrel digitális zenefile-okká alakíthatják, majd saját zenei gyűjteményük és kedvenc válogatásaik ikonját a számítógépről közvetlenül a telefonra tehetik. A HS-20 Nokia sztereó fülhallgató 3,5 milliméteres dugaljához a felhasználó saját fülhallgatója is csatlakoztatható, így még több tartozék társítható a Nokia 3250-hez. A Nokia 3250 2 megapixeles kamerával rendelkezik, mely a készülék billentyűzetének 90 fokos elcsavarása esetén kapcsol be. A képeket pár egyszerű lépésben azonnal megoszthatjuk másokkal MMS-ben, vagy kinyomtathatjuk egy kompatibilis printeren a Bluetooth vezeték nélküli technológia révén.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle