Connect with us

technokrata

300 millió magyar Nokia mobil!

Kütyük

300 millió magyar Nokia mobil!

A Nokia hazai gyára szinte csak úgy ontja magából a telefonokat.

A Nokia ma bejelentette, hogy komáromi mobiltelefon-gyárában további bővítésre készül. Az új beruházás eredményeként a szállítással és a szállítás előtt álló termékek előkészítésével kapcsolatos igények, valamint egyéb, például szociális feladatok ellátására szolgáló új épület felépítésére kerül sor. A helyszínt már kiválasztották, az építkezés hamarosan elindul. A közel 10.000 négyzetméter alapterületű új épület várhatóan 2007 augusztusára készül el. A befektetés értéke eléri a 10 millió eurót.

A döntés az iparágban végbement erőteljes volumennövekedés hatására született. A növekedést alátámasztja a Nokia szintén ma bejelentett, mérföldkő jelentőségű eredménye. Komáromban, a mobiltelefon-gyár megalapítása után hét évvel, 2006 végén gyártották le a háromszázmilliomodik mobiltelefont: egy Nokia 2310 készüléket.

A Nokia a mobiltelefon-gyártási kapacitás növekedési igénye hatására 1998-ban döntött úgy, hogy Magyarországon mintegy 100 millió eurós zöldmezős beruházásba kezd. Magyarországot és a komáromi régiót kedvező földrajzi helyzete, kiépült infrastruktúrája és jól képzett munkaereje miatt választották. A komáromi gyárban az első Nokia mobiltelefon mindössze 8 hónappal az 1999. áprilisi alapkőletételt követően, 2000 januárjában készült el.

2004 januárjában a Nokia a komáromi gyáregység bővítését jelentette be. A bővítésre szánt befektetés értéke meghaladta az 50 millió eurót. A bővítés után a teljes gyártási terület több mint 50 000 négyzetméterre nőtt. A beruházás rendkívül gyorsan megvalósult: az új gyártósorokról származó első mobiltelefonok már 2004 őszén a piacra kerültek. A Nokia működése során folyamatosan új munkaerőt is toboroz. A gyárban jelenleg több mint 4000 alkalmazott dolgozik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp