Connect with us

technokrata

SE W950i: csúcs Walkman mobil 45 ezerért?!

Kütyük

SE W950i: csúcs Walkman mobil 45 ezerért?!

Nem árt vigyázni, mert egyre nagyobb számban hamisítják a különböző mobiltelefonokat.

Az alábbi két felvételen látható készülékről első pillantása könnyen azt hihetjük, hogy nem más, mint a jó öreg Sony Ericsson W950i, közelebbről szemügyre véve azonban gyorsan kiderülnek a turpisságok. Legelőször talán érdemes megnézni az árcédulát: felettébb érdekes lenne, ha egy eredeti és vadonatúj W950i átszámítva mindössze 45 ezer forintba kerülne, pedig ez a gyanús modell tényleg csak ennyit kóstál.

További árulkodó jel, a hátlapon elhelyezett digitális fényképezőgép modul. Hogy miért? Csupán azért, mert emlékeim szerint a Sony Ericsson nem gyömöszölt kamerát ebbe a zenelejátszásra kihegyezett modelljébe. A kínai másoló mestereket mindez egyáltalán nem izgatta, vagyis úgymond továbbfejlesztve a W950i-t, még egy 1,3 megapixeles fényképezőgépet is tettek a masinába.

A Langxin M902 típusjelzésű, de bizonyos helyeken W950-ként árult telefonban egy 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT érintőpanel kapott helyet, melynek felbontása mindössze 176×220 pixel, igaz a 262 ezer színárnyalatára egyetlen rossz szavunk sem lehet.

A kétsávos (GSM 900/1800 MHz) újdonság mindössze 84 grammot nyom a mérlegen, mérete pedig egész pontosan 102x52x12,5 milliméter. Az eredeti W950i-vel ellentétben ennek a modellnek bővíthető a memóriája, még pedig microSD (TransFlash) memóriakártyákkal, ellenben az integrált memória kapacitása meg sem közelíti a W950i-féle 4 GB-ot. A legjobb az egészben, hogy a GPRS és Bluetooth kompatibilis telefonhoz a már említett árért még egy 512 MB-os kártyát is kapunk. No de azért jobb lesz vigyázni a vásárlással…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák