Connect with us

Hirdetés

technokrata

Automata kijelző-elfordítás az új csúszkamobilban

Kütyük

Automata kijelző-elfordítás az új csúszkamobilban

Egyedi szolgáltatással rendelkező új sliderphone Dél-Koreából.

A KTF bemutatta legújabb mobiltelefonját, a szétcsúsztatható kialakítású EV-KD370-et, melynek igazi érdekessége abban rejlik, hogy attól függően, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében, automatikusan elforgatja a display tartalmát (az Apple iPhone mintájára). Mindez úgy működik, hogy a telefonban helyet kapott többek közt egy mozgásérzékelő is, melynek segítségével egyébként még az MP3 zenelejátszó funkció is vezérelhető: elég a megfelelő irányban megrázni a telefont, és máris a következő, vagy éppen előző számra ugrik a lejátszó.

Az alábbiakban az Akihabara News felvételén látható mobiltelefonban azonban nem csak mozgásérzékelő, hanem érintésérzekelő is található, lévén, hogy a fedlapon elhelyezett főbb kezelőszervek nem nyomásra, hanem laza érintésre működnek. Felettük egy 2 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző található, mely a mai elvárásoknak megfelelően 320×240 pixeles (QVGA) felbontású és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

A digitális fényképezőgép modulban egy 1,3 millió képponttal felvértezett CMOS szenzor teljesít szolgálatot, mely természetesen nem csak fotózásra, hanem videózásra is felhasználható. A rossz fényviszonyok melletti fotózást LED fényforrás segíti.

A 14,9 milliméter vastag EV-KD370 kapcsán említést érdemel továbbá a 128 szólamú polifonikus hangzás, a digitális TV-vevő (T-DMB), valamint az Office dokumentumok kezelése.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés