Connect with us

50 ezer forintos büntetés tiltott mobilozásért!

Kütyük

50 ezer forintos büntetés tiltott mobilozásért!

Hamarosan már nem csak autóvezetés közben lesz tilos mobilozni.

Az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben a napokban egy olyan törvényjavaslatot terjesztettek elő, mely szerint a jövőben már nem csak a autóvezetés közben kézben tartott mobillal telefonálók, hanem a biciklizés közben mobilozók is büntethetők lesznek, ráadásul igen komoly pénzbírsággal.

Az egyelőre még tárgyalás alatt lévő javaslat egyik fő támogatója elmondta, hogy a szigorú törvény elsősorban maguknak a bicikliseknek a védelmére hivatott, illetve azon járókelők biztonságát garantálja, akiket ma még sokszor elsodornak a biciklizés közben óvatlanul telefonálók. ˝A mobilos biciklisek nem csak magukra, hanem a körülöttük lévőkre is veszélyt jelentenek – ezért született meg a törvényjavaslat˝ – nyilatkozta emberünk az üggyel kapcsolatban.

Amennyiben elfogadják a törvényt, a tekerés közben telefonáláson kapott személyek akár 100-250 dolláros büntetést is kaphatnak, ami átszámítva mintegy 25-50 ezer forintnak felel meg. Azokat egyébként nem kívánják büntetéssel sújtani, akik a drótszamáron nem kézben tartott készülékkel, hanem headset segítségével telefonálnak.

2005-ben az Egyesült Államokban 784-en haltak meg bringázás közben, közülök 17-en New Jersey-ben, a sérültek száma pedig országos szinten mintegy 45 ezerre tehető. Érdekesség, hogy a balesetek 25 százalékát alkoholfogyasztás okozta. Furcsa, hogy New Jersey-ben a részegen történő biciklizés nem számít bűnnek, de a bicajozás közbeni mobilozás hamarosan azzá válhat.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Motorola néhány hete mutatott be egy olyan biciklit, mely dinamója segítségével tekerés közben tölti a mobiltelefon lemerült akkumulátorát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom