Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beköszönt a videohirdetések kora

Kütyük

Beköszönt a videohirdetések kora

A szöveges, majd a képekre, animációkra alapozott reklámozás után a leglátványosabb hirdetési forma is kezd terjedni.

A Google bejelentette, hogy kiterjeszti a nagy reményekkel útnak indított videohirdetési rendszerének tesztjét – az amerikai vállalat sikeresen megállapodott két nagy zenekiadóval, így ez utóbbiak reklámjai bekerülhettek a hirdetők táborába. A hétfői egyezség révén a Sony BMG Music Entertainment és a Warner Music Group mozgóképes hirdetései az Adsense online reklámrendszer révén 4 hétig futnak majd az Interneten. Ezzel immár háromra nő a zenei ipar nagyágyúinak tábora – a Viacom MTV Networks szolgáltatása már korábban is biztosított zenei videókat a Google részére.

Ezer benyomás költsége – ezt a fajta, kínai filozófiát sem nélkülöző elszámolási rendszert választotta a hirdetések díjainak megállapításához az amerikai vállalat. A kattintások után fizetendő számlázást ugyanis csak a szöveges reklámoknál tartja hatékonynak a Google. Ez utóbbi módszer amúgy igen sikeresnek mondható: immár nemcsak hagyományos formában találkozhat vele az internetező, de videóba, rádióadásokba ágyazva is felbukkanhat, sőt, még mobiltelefonokon is visszaköszönhet.

Visszatérve a videohirdetésekhez: a Warner Music például létrehozott több videocsatornát, olyan tematikus bontásban, mint „rockzene”, „a popzene dívái” stb. Ezek közül egy website-tulajdonos bármelyiket kiválaszthatja, majd beágyazhatja abba a site-ba, amelyik a Google Adsense hirdetéseit tartalmazza. A látogatók ezt követően már kattinthatnak is a reklámvideókra; az így keletkező bevételt pedig háromfelé osztják. Egy rész jut a videó tartalomtulajdonosának, egy a website-ot üzemeltetőnek, és egy a Google-nek.

Mindez egyelőre még nem teljesen nyilvános – a videohirdetések megjelenítésére szerződött website-ok körét gondosan válogatták ki a tesztidőszakra, azaz a következő pár hétre. Ha azonban beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor a jövőben a hétköznapi internetező is egyre gyakrabban futhat ilyen reklámozási formákba az Interneten.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés