Connect with us

Még gyorsabb vezetékmentes adatátvitel

Kütyük

Még gyorsabb vezetékmentes adatátvitel

Az Intel legújabb fejlesztése gyorsabbá teszi az internetezést.

Az Intel bemutatta új vezeték nélküli hálózati csatolóját, amely az Intel Centrino Duo mobil technológiára épülő és további Intel-alapú hordozható számítógépek hálózati komponensének továbbfejlesztett változata. A még nem végleges 802.11n Wi-Fi specifikációra épülő Intel Next-Gen Wireless-N technológia akár ötszörös sebességgel és kétszeres hatósugárral, mindezek mellett pedig akár egy órával hosszabb készenléti időt biztosít a már létező, ám nem végleges N termékekkel összehasonlítva.

Az Intel emellett elindította „Connect with Centrino” programját, amelynek kidolgozása során olyan hozzáférési pontokat forgalmazó vezető cégekkel működött együtt, mint az Asus, Belkin, Buffalo, D-Link és a Netgear. Az Intel Wireless-N termékei számos vezeték nélküli hozzáférési ponttal képesek együttműködni, és amennyiben ezek a hozzáférési pontok megszerzik az Intel meglehetősen szigorú, valós körülmények közötti teszteléssel járó tanúsítványát, termékeik csomagolásán szerepelhet a „Connect with Centrino” jelzés.

Az új wireless-N technológia javítja az otthoni hálózati felhasználási élményt, különösen, amikor egyszerre többen használják a vezeték nélküli hálózatot és mindannyian nagy sávszélességet igényelnek (például audio és/vagy videóalkalmazásokhoz). Az Intel Next-Gen Wireless-N termékek csökkentik a lakásban lévő lefedetlen területek arányát, optimalizálják a nagy felbontású (high-definition; HD) médialejátszást (például a HD-filmek „streamingelése”), javítják az akkumulátoridőt, és együttműködnek a korábbi 802.11 a/b/g szabványokkal is.

Az Intel Next-Gen Wireless-N technológiája és a kapcsolódó „Connect with Centrino” azonosító az új, Intel Centrino Duo alapú, Microsoft Windows Vista operációs rendszerrel forgalomba hozott, elsősorban Acer, Asus, Gateway és Toshiba gyártmányú notebookokkal érkezik január végén, de később más hardvergyártók azonos termékei is várhatóak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom