Connect with us

Ragyogó kijelző, brutál grafika az új PDA-mobilban

Kütyük

Ragyogó kijelző, brutál grafika az új PDA-mobilban

Hivatalosan is bemutatkozott az Xda Flame.

Érkezőben van egy vadonatúj készülék, mely minden jel szerint újra fogja definiálni a high-end kategóriás PDA-mobil fogalmát. Az O2 Xda Flame névre keresztelt kis masinában egy 3,6 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú érintőkijelző teljesít szolgálatot, mely a felsőkategóriás elvárásoknak megfelelően nem QVGA (320×240 pixel), hanem VGA (640×480 pixel) felbontású. A display-en megjelenő adatokat egy Nvidia GoForce 5500 típusjelzésű dedikált grafikus processzor biztosítja a számunkra, mely minden korábbinál gyorsabb és egyben jobb minőségű grafikát és videólejátszást tesz lehetővé.

Az elődjénél háromszor nagyobb teljesítményű, ám egyben rendkívül alacsony fogyasztású GoForce 5500 az ígéretek szerint játékkonzol szintű, háromdimenziós grafikus megjelenítést honosít meg a mobil piacon, ezenkívül pedig nem elhanyagolható szempont, hogy akár 10 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modulokat is minden további nélkül képes vezérelni. A chip további érdekessége, hogy kiváló térhatású hangokat képes előcsalogatni még a telefonok egyszerűbb, kisméretű hangszóróiból is. A teljes körű H.264, WMV9 és MPEG-4 kompatibilitással rendelkező Nvidia újdonság többek közt DVB-H, DMB és ISDB-T támogatással is fel van vértezve, a 704×576 pixeles felbontású videóanyagokat pedig 30 képkocka/másodperces sebesség mellett képes lejátszani.

Visszatérve az O2 újdonságára, az integrált RAM mérete csupán 64 MB, de ami ennél talán sokkalta fontosabb, hogy a beépített flash ROM memória kapacitása nem kevesebb mint 2 GB. A megfelelő számítási teljesítményről egy 520 MHz-es frekvenciájú Intel XScale PXA270-es chip gondoskodik – kár, hogy nem a 624 MHz-es csúcsmodell került a készülékbe.

A hátul található digitális fényképezőgép révén maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 pixel) fényképek készíthetők, de természetesen akár videókat is rögzíthetünk a segítségével. A 3G kompatibilis O2 Xda Flame Wi-Fi (802.11b/g) és Bluetooth 2.0 kompatibilis, ezenkívül pedig szólnunk kell még a TV-kimenetről, valamint a térhatású hangzásról.

A Windows Mobile 5.0 operációs rendszerű O2 Xda Flame forgalmazása néhány hónapon belül meg fog kezdődni, a várható ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom