Connect with us

Mire voltunk kíváncsiak 2006-ban?

Kütyük

Mire voltunk kíváncsiak 2006-ban?

Az internetezők által legkeresettebb kulcsszavak, egy év távlatában.

A Kurzor.hu internetes kereső tematikus toplistájának alapját a leggyakrabban keresett 1000 kifejezés adta. A Múltidéző 2006 e kulcsszavak alapján – különböző témacsoportokra bontva – mutatja be, hogy mi érdekelte leginkább a Kurzor.hu-t használó internetezőket a tavalyi év során. Szoftverek tekintetében az internetezők továbbra is a csevegőprogramokat keresték leggyakrabban, így a Múltidéző 2006 szoftver kategóriájában a 3-as toplista első és harmadik helyén is chat program végzett. Az MSN Messenger és a Skype közé egy fájlcserélő alkalmazás, a DC++ küzdötte be magát.

A sorozatok között az előző évhez hasonlóan 2006-ban is a Csacska angyal végzett az első helyen, a Bűbájos boszorkákat és a Jóbarátokat azonban leszorította a listáról a Hetedik mennyország és a Lost. A fiatalabb korosztálynak is megvannak a maga kedvencei: a mese, illetve mesehős kategóriában Harry Potter sikere töretlen. A varázslótanoncot egy japán rajzfilmhős, Inuyasha követi, míg a 2005-ben második South Park ez alkalommal a harmadik helyen végzett.

Az online játékok kategóriában listavezető a Honfoglaló, a mahjong és a sudoku előkelő helyezése pedig azt igazolja, hogy még játék közben is szeretünk gondolkodni. A szórakozás mellett persze a kultúrára is fordítunk időt: a Mozart! című musical mellett 2006-ban sokan voltak kíváncsiak a Szépművészeti Múzeum kiállításaira is. Ezen kívül nemcsak a szépirodalom kedvelői, hanem az érettségizők is előszeretettel keresték a Kurzor.hu segítségével a Petőfi Sándor, József Attila és Ady Endre műveit publikáló weboldalakat.

Az utazni vágyók 2006-ban is Európát részesítették előnyben: így az első három helyen Horvátország, Görögország és Olaszország végzett, míg a városok „versenyében” London, Róma és Prága volt a hármas befutó. Hazai viszonylatban Budapest, Eger és Szeged a volt legkeresettebb város. A gépkocsik kategóriájában pedig 2005-höz képest csak a sorrend változott. A listát továbbra is a Suzuki vezeti, a második helyre azonban – megelőzve a BMW-t – feljött az Opel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom