Connect with us

technokrata

Apple iPhone: Európában csak egy szolgáltatónál?

Kütyük

Apple iPhone: Európában csak egy szolgáltatónál?

Kérdések és válaszok az iPhone forgalmazásával kapcsolatban.

Az Apple sokak által várva várt első mobiltelefonja, a nemrégiben debütált iPhone az Egyesült Államokban várhatóan csak egy mobil operátornál (Cingular) lesz kapható, és minden jel arra mutat, hogy Európában is hasonló lesz a helyzet.

Pascal Cagni, az Apple európai részlegének vezetője a napokban azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy az egyetlen szolgáltató által történő forgalmazásnak az a legfontosabb előnye, hogy a készülékhez kapcsolódó új szolgáltatásokat ily módon sokkal hatékonyabban és flexibilisebben lehet majd bevezetni. ˝Amennyiben úgy adódik a helyzet, természetesen annak sem vagyunk ellene, hogy egyszerre több európai szolgáltatónál is megjelenjen az iPhone˝ – tette hozzá emberünk.

A készülék várhatóan júniusban bukkan majd fel az amerikai piacokon, az európai debütálásra viszont egészen 2007 utolsó negyedévéig várnunk kell majd. A 4 GB-os alapmodell ára 499 dollár (98 ezer forint), a 8 GB-os verzió pedig 599 dollárba (118 ezer forint) kerül.

Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is. A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle