Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia visszavág: reszkess iPhone!

Kütyük

A Nokia visszavág: reszkess iPhone!

A Nokia boszorkánykonyhájában ismét készül valami ütős kis újdonság.

A finn gyártó leközölt egy többek közt a YouTube-on is elérhető videófelvételt, melyen egy teljesen újszerű mobiltelefon koncepció látható. Formai megoldásait tekintve az Achieve fejlesztési kódnevű újdonság leginkább a cég jelenlegi kommunikátoraihoz hasonlítható, ám azoknál jelentősen fejlettebb beltartalommal büszkélkedhet.

A készülék külső részén csak egy vékony kiegészítő kijelző kapott helyet, mely leginkább a bejövő hívások és beérkező üzenetek egyszerű jelzésére hivatott. A telefont hosszirányban lehet szétnyitni és érdekessége, hogy nem rendelkezik hagyományos billentyűzettel. Ennek megfelelően mind a felső, mind pedig az alsó szekcióban egy-egy méretes érintőkijelző teljesít szolgálatot.

A paneleket nem csak a mellékelt ceruzával, hanem akár ujjainkkal is egyszerűen lehet kezelni, valahogy olyan módon, mint az Apple-féle iPhone esetében. Egyedi megoldás, hogy a kijelzők között minden további nélkül mozgathatjuk a különböző multimédiás tartalmakat, vagyis könnyedén áthúzhatjuk őket egyikről a másikra.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy egy ilyen, vagy legalábbis ehhez hasonló készüléket mikor jelent majd be a Nokia. A finnek sohasem szoktak nyilatkozni és képeket közölni olyan termékekről, melyek hivatalosan még nincsenek bejelentve, így nem szabad elfelejteni, hogy az alábbi videón látható készülék a valóságban nem létezik, és egyelőre nem több, mint egy egyszerű koncepcióterv.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés