Connect with us

Sony Ericsson mobilok: viszik mint a cukrot

Kütyük

Sony Ericsson mobilok: viszik mint a cukrot

A Sony Ericsson mostanság nem panaszkodhat, mobiljai roppant népszerűek.

A negyedik negyedévben leszállított Sony Ericsson mobilok száma elérte a 26 milliót. Ez 61 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest, és a piaci részesedés jelentős bővülését eredményezte egy év alatt.

A Sony Ericsson a negyedév alatt megnövelte piaci részesedését. Ez egyes termékek (például a K800i és K790i Cyber-shot telefonok és a Walkman telefoncsalád) folytatódó sikerének köszönhető. Az átlagos eladási ár a vártnál némileg magasabb lett. Ennek oka, hogy a piaci körülmények kedvezőbben alakultak a vártnál, valamint fennmaradt az erőteljes kereslet a Sony Ericsson legsikeresebb típusai iránt. Különösen jelentős a növekedés Latin-Amerika és az ázsiai–csendes-óceáni térség fejlődő piacain, valamint Európában.

˝A Sony Ericsson erőteljes évet zárt a negyedik negyedévvel: rekordmennyiségű leszállított készülék, rekordárbevétel és nettó eredmény, képkezelő és zenetelefonjaink rendkívüli népszerűségének köszönhetően. Korábbi beruházásaink a kutatás-fejlesztésbe és a marketingbe lehetővé tették számunkra termékválasztékunk bővítését és a márkanév erősítését, ezzel növelve termékeink vonzerejét a fogyasztók és a szolgáltatók számára. Célunk az iparág első három főszereplőjének egyikévé válni. A 2006-ban elért lendület ezt a célt elérhetővé is teszi˝ – nyilatkozta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet-európai igazgatója.

A Sony Ericssonnak a készülék világpiacra vonatkozó 2006-os előrejelzése körülbelül 980 millió értékesített készülék. Ez magasabb, mint az erre az évre vonatkozó korábbi, több mint 950 millió egységet említő előrejelzések. Ez alapján a vállalat meggyőződése szerint teljesítménye felülmúlta a piac növekedési ütemét a negyedévben; körülbelül 1 százalékkal növelte piaci részesedését az előző negyedévhez képest, és ezzel a negyedik negyedév során elérte a körülbelül 9 százalékos világpiaci részesedést. 2006 negyedik negyedévében a Sony Ericsson piaci részesedése valamivel több mint 2 százalékkal nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom