Connect with us

technokrata

Nokia: nem a mi mobilunk okozta a tüzet

Kütyük

Nokia: nem a mi mobilunk okozta a tüzet

Mégsem a mobiltelefon a hibás a 15 milliós kárért.

˝Az Egyesült Államok-beli Kaliforniában található Vallejo-ban egy férfi komoly egészségkárosodást szenvedett a hirtelen lángra kapott mobil készüléke miatt. A baleset szombat este egy helyi szállodában történt: az ötvenkilenc esztendős Luis Picaso-nak egyszer csak felrobbant, illetve meggyulladt a zsebében tárolt mobiltelefonja. Ennek következtében lángra kapott az áldozat ruhája, majd pedig a tűz átterjedt a szoba bútoraira is, ettől aztán bekapcsolt az épület automatikus tűzoltó rendszere és nemsokára a tűzoltók is megérkeztek a helyszínre. Ők a fürdőszobában találtak rá Picaso-ra, aki a földön feküdt˝ – szólt az egyik hírünk a napokban.


A helyi hatóságok azóta lefolytatták az ilyenkor szükséges vizsgálatokat és megállapították, hogy a férfi mobiltelefonjának nagy valószínűséggel semmi köze sincs a tűzesethez. Mivel emberünknek egy Nokia 2125i típusjelzésű készüléke van, a nyomozók a finn gyártó véleményét is kikérték az üggyel kapcsolatban. A Nokia helyszínre érkező munkatársai megvizsgálták az említett telefont és megállapították, hogy annak mind az elektronikus áramkörei, mind pedig az akkumulátora épnek mondható. Olyannyira, hogy a mobilt még a történtek után is sikerült bekapcsolni.

Az ötvenkilenc esztendős Luis Picaso-t az AP hírügynökség jelentése szerint másod- és harmadfokú égési sérülésekkel szállították kórházba. Emberünknek megégett többek közt a felsőteste, a háta, a jobb lába, valamint a jobb keze. A hatóságok most arra gyanakodnak, hogy Picaso egy cigarettával, vagy öngyújtóval okozta a tűzte. A tűz és az annak oltására használt víz nem kevesebb mint 75 ezer dolláros (15 millió forint) anyagi kárt okozott az épületben. A férfi állapota jelenleg kritikus, de stabil.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák