Connect with us

Hirdetés

technokrata

Külföldi mobilozás – otthoni árakon

Kütyük

Külföldi mobilozás – otthoni árakon

Íme egy jó példa arra, hogy hogyan lehet hatékonyan csökkenteni a roaming költségeket.

A ˝3˝ nevezetű mobiltelefonos szolgáltatást több országban is üzemeltető Hutchison Whampoa újszerű, minden korábbinál kedvezőbb roaming díjazást vezetett be. A cég brit ügyfelei mostantól már akkor is a kedvező otthoni hazai percdíjak ellenében mobilozhatnak, amikor éppen külföldön roamingolnak.

Ennek feltétele, hogy a ˝3˝ operátor hálozatát használják, amikor éppen Ausztriában, Ausztráliában, Dániában, Hongkongban, Írországban, Olaszországban, vagy Svédországban tartózkodnak. Ezen feltétel teljesülése mellett a beérkező hívások teljesen ingyenesek külföldön, és egy elküldött SMS-ért és MMS-ért, illetve az adatszolgáltatásokért is csak annyit kell fizetni, amennyit hazájában fizetne érte az ügyfél. Ellenben a nemzetközi irányban kezdeményezett hívások továbbra is elég drágák maradnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a ˝3˝ november végén jelentette be ugyancsak újszerű tarifarendszerét, az olcsó 3G használatot biztosító X-Series-t. Az X-Series lényege, hogy az ügyfeleknek az alapdíjon felül csak egy előre meghatározott opciós díjat kell fizetniük, melyért cserébe rengeteg ˝ingyenes˝ szolgáltatást kapnak.

Magyarul az X-Series felhasználóknak az említett díjak kifizetését követően már nem kell foglalkozniuk azzal, hogy mennyibe kerül egy perc hanghívás, egy hosszabb videótelefonálás, egy félórás mobil TV-zés, vagy egy nagyobb adatmennyiség 3G-n keresztül történő letöltése, ezeknek a szolgáltatásoknak a lényegében korlátlan használati díja ugyanis már benne foglaltatik a havonta kifizetett fix összegben.

Kiváncsian várjuk, hogy a hazai mobil operátorok mikor indítanak majd hasonló szolgáltatásokat, melyek ténylegesen sokat segíthetnek abban, hogy a 3G széles körben el tudjon terjedni, illetve, hogy a roaming jelentősen olcsóbb legyen.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés