Connect with us

technokrata

Külföldi mobilozás – otthoni árakon

Kütyük

Külföldi mobilozás – otthoni árakon

Íme egy jó példa arra, hogy hogyan lehet hatékonyan csökkenteni a roaming költségeket.

A ˝3˝ nevezetű mobiltelefonos szolgáltatást több országban is üzemeltető Hutchison Whampoa újszerű, minden korábbinál kedvezőbb roaming díjazást vezetett be. A cég brit ügyfelei mostantól már akkor is a kedvező otthoni hazai percdíjak ellenében mobilozhatnak, amikor éppen külföldön roamingolnak.

Ennek feltétele, hogy a ˝3˝ operátor hálozatát használják, amikor éppen Ausztriában, Ausztráliában, Dániában, Hongkongban, Írországban, Olaszországban, vagy Svédországban tartózkodnak. Ezen feltétel teljesülése mellett a beérkező hívások teljesen ingyenesek külföldön, és egy elküldött SMS-ért és MMS-ért, illetve az adatszolgáltatásokért is csak annyit kell fizetni, amennyit hazájában fizetne érte az ügyfél. Ellenben a nemzetközi irányban kezdeményezett hívások továbbra is elég drágák maradnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a ˝3˝ november végén jelentette be ugyancsak újszerű tarifarendszerét, az olcsó 3G használatot biztosító X-Series-t. Az X-Series lényege, hogy az ügyfeleknek az alapdíjon felül csak egy előre meghatározott opciós díjat kell fizetniük, melyért cserébe rengeteg ˝ingyenes˝ szolgáltatást kapnak.

Magyarul az X-Series felhasználóknak az említett díjak kifizetését követően már nem kell foglalkozniuk azzal, hogy mennyibe kerül egy perc hanghívás, egy hosszabb videótelefonálás, egy félórás mobil TV-zés, vagy egy nagyobb adatmennyiség 3G-n keresztül történő letöltése, ezeknek a szolgáltatásoknak a lényegében korlátlan használati díja ugyanis már benne foglaltatik a havonta kifizetett fix összegben.

Kiváncsian várjuk, hogy a hazai mobil operátorok mikor indítanak majd hasonló szolgáltatásokat, melyek ténylegesen sokat segíthetnek abban, hogy a 3G széles körben el tudjon terjedni, illetve, hogy a roaming jelentősen olcsóbb legyen.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp