Connect with us

technokrata

Érintsd meg a vibrátort!

Kütyük

Érintsd meg a vibrátort!

A Samsung most ismét egy ˝világelső˝ mobiltelefonnal rukkolt elő.

A dél-koreai székhelyű gyártó SCH-W559 típusjelzésű készüléke a világon elsőként van felvértezve az Immersion által kifejlesztett VibeTonz technológiával. Ennek a megoldásnak az a lényege, hogy a telefon érintőkijelzője immár nem csak egy egyszerű statikus lap, hanem egy a mi ujjmozdulatainkra dinamikusan, rezgéssel reagáló interaktív felület. A VibeTonz vibrációinak köszönhetően a virtuális billentyűk új életre kelnek és olyan érzést keltenek a felhasználóban, mintha hagyományos mechanikus nyomógombok lennének.

A TFT technológiára építkező folyadékkristályos kijelző a mai elvárásoknak megfelelően 320×240 pixeles (QVGA) felbontású és 18 bites színmélysége révén több mint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. Hagyományos billentyűzet nincs is a telefonon, csak néhány fontosabb kezelőszerv az LCD alatt. Előrejelzések szerint egyébként 5 év múlva már minden 10 mobil közül 4-ben érintésérzékeny kijelző lesz, tehát úgy tűnik, hogy ez a jövő. Emlékezetes, hogy az Apple a múlt héten jelentette be az óriási, 3,5 colos érintőkijelzővel felvértezett iPhone-t.

A 900/1800 MHz-es GSM és 800 MHz-es CDMA hálózatokban egyaránt használható Samsung SCH-W559 hátsó részében egy 1,3 megapixeles felbontású kamera lakozik. A segítségével lőtt fotók és videók egyrészt a 26 MB-os integrált memóriában, másrészt a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon menthetők el.

A 90 gramm tömegű és alaphelyzetben 90,5×48,4×13,8 milliméter méretű Samsung mobil várható ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle