Connect with us

technokrata

A játékfüggőség börtönhöz vezethet

Kütyük

A játékfüggőség börtönhöz vezethet

3 év szabadságvesztés a szomszéd Internetjének megcsapolása miatt.

Egy szingapúri tinédzsert azzal vádoltak nemrég egy helyi bíróságon, hogy engedély nélkül használta szomszédja vezetékmentes Internet-csatlakozását. A bíróság igazoltnak látta a 17 éves Garyl Tan Jia Luo bűnösségét, ezért 80 órányi közmunkára ítélte. Emellett három évnyi szabadságvesztést is kiszabott a fiúra, melynek végrehajtását 18 hónapos próbaidőre felfüggesztette. Hasonló módon döntött 6500 dollárnak megfelelő pénzbírságról is.

A fiút csak az mentette meg a tényleges börtönbüntetéstől, hogy a helyi bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe Luo játékszenvedélyét. Az online szórakozási formától függő fiatalnak alig van barátja, ha van egyáltalán, indokolta Bala Reddy bíró a felfüggesztést, arra hivatkozva, hogy segíteni kell a tinédzser beilleszkedési problémáján, nem (végleg) kirekeszteni a társadalomból. Pszichiátriai és pszichológiai beavatkozásra van szükség, kigyógyítandó függőségéből, közölte a bíró a tárgyaláson.

A tinédzser egyébként az első szingapúri, akit letartóztattak és elítéltek vezetékmentes Internet-hozzáférés engedély nélküli használata miatt. Valószínűleg azonban nem az utolsó – amint arról nemrég írtunk, a World of Warcraft (WoW) rajongói tábora nemrég átlépte a 8 milliós határt, melyből 3,5 millióan csak Kínából „csatlakoznak a Mátrixba”.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák