Connect with us

Leállt az egyik legnépszerűbb Bittorrent kereső

Kütyük

Leállt az egyik legnépszerűbb Bittorrent kereső

A jogvédők keze elérte az Isohuntot is?

A médiaállományok tárolására egyáltalán nem szolgáló, mindössze a letöltésüket lehetővé tevő .bittorrent állományokat hostoló külföldi oldal a The Pirate Bay-jel egy kategóriába esik, ha a nemzetközileg ismert Bittorrent site-okat nézzük. A több milliónyi megosztás, az ehhez tartozó elképesztő mennyiségű seeder nem véletlenül szúrta, szúrja a jogtulajdonosok szemét. Az Isohunt közlése szerint ugyan nincs egyértelmű kapcsolat az MPAA-val folytatott perük és az eset között, de az USA-beli elsődleges Internet-szolgáltatójuk nem kívánta részletesen megindokolni, hogy kedden, helyi idő szerint délután 2 óra 45 perckor miért is „húzta ki a zsinórt”.

Valószínűleg ez is csak olyan ideiglenes leállás lesz, mint amilyet a The Pirate Bay tavaly volt kénytelen elszenvedni. Az Isohunt működtetőinek közlése értelmében most igyekeznek Internet-szolgáltatót váltani, az Egyesült Államokból Kanadába „költözni”. Svédországba vagy Sealandre, azaz file-csere „paradicsomba” nem akarják áttenni a székhelyüket, mert álláspontjuk szerint a Bittorrent legitim módot kínál nagyméretű médiaállományok terjesztésére, ők pedig nem végeznek mást, csupán összegyűjtik a torrenteket és kereshetővé teszik ezeket.

Azt pontosan még nem tudni, hogy mikor indulhat újra az Isohunt, de az oldal információi szerint erre akár még ma délután is sor kerülhet.

Nemrég írtunk a The Pirate Bay szigetvásárlási terveiről: a Kalóz-öböl egy Nagy-Britannia partjai mellett található kis mesterséges szigetet szeretne magáénak tudni, ahol nem vonatkoznának rá egy ország szerzői jogi szabályai sem. Ehhez az internetezők segítségét kérték, melynek nyomán 16-án este fél hétig 17.001 dollár gyűlt össze. Mivel ez még kevés a kiírt 50 ezer dolláros vételárhoz, ezért elképzelhető, hogy végül nem sikerül az akció; mindazonáltal a The Pirate Bay képviselői leülnek tárgyalni Roy Bates-szel, a sziget jelenlegi tulajdonosával.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom