Connect with us

Miért nem szeretjük az Apple iPhone-t?

Kütyük

Miért nem szeretjük az Apple iPhone-t?

Az Apple iPhone-t a rengeteg dicséret mellett számos kritika is illeti.

A hosszú és nehéz szülés eredményképp a napokban világra jött első Apple mobiltelefon tudását és újszerű megoldásait az egész szakma elismeri, azonban tény, hogy nagyon sok kritika éri az iPhone-t, elsősorban fejletlen wireless funkciói miatt. Egész konkrétan arról van szó, hogy a készülékből sajnos, úgy ahogy van kimaradt az UMTS támogatás, no és persze a villámgyors HSDPA is hiányzik belőle.

A gyártóhoz közelálló források jelentése szerint ezek azért maradtak ki az iPhone-ból, mert annak fő piacán, az Egyesült Államokban ma még nagyon gyér érdeklődés mutatkozik az igazán gyors mobil adatátviteli szolgáltatások iránt. Ezen források azt is tudni vélik, hogy az Apple a most bejelentett első iPhone mellett egy második, immár 3G kompatibilis iPhone-t is tervezett, melynek bejelentésére feltehetőleg már nem kell olyan sokat várnunk, mint az első modellre. A 3G-s iPhone-nak jelenleg állítólag már javában folyik a tesztelése és hamarosan az FCC is be fogja vizsgálni. Olyan pletykák is szárnyra keltek egyébként, melyek szerint az Apple egy egyszerű szoftverfrissítés révén engedélyeztetni fogja a 3G-t a most bejelentett iPhone-ban, ezen információkat azonban több forrásból is cáfolták, mondván, hogy az iPhone-ban egyszerűen nincs benne a 3G hardver.

Az iPhone-t sokan kritizálják az akkumulátora miatt is. Adott ugyebár egy óriási méretű érintőpanellel felvértezett, nagy tudású készülék, melynek fogyasztása feltételezhetően korántsem csekély, így több mint valószínű, hogy az iPhone a gyakorlatban képtelen lesz hozni a gyári specifikációkban foglalt 5 órás beszélgetési időt. Negatívum továbbá, hogy az akksi nem cserélhető, hanem fixen beépített.

A 4, illetve 8 GB-os tárolókapacitás egy átlagos felhasználó számára általában több mint elegendő, ettől függetlenül ildomos lett volna egy bővítőslotot is rakni az iPhone-ra. Végül, de nem utolsó sorban a készülék kamerája sem éppen egy csúcskategóriás darab, hiszen ma már nem egy olyan mobiltelefon van jelen a piacon, mellyel 2 megapixelnél jelentősen nagyobb felbontásban is lehet fotózni.

Ezenkívül azt sem lehet elmondani az iPhone-ról, hogy olcsó lenne… Ettől persze még nagyon is szerethető, és nem szabad elfelejteni, hogy mennyi újítást honosított meg a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom