Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kalózfilm – az első nagyfelbontású fecske

Kütyük

Kalózfilm – az első nagyfelbontású fecske

Megjelent az első, teljes felbontású HD DVD-s film a Bittorrent file-cserélő hálózaton.

Nem volt kérdéses, hogy a HD-s filmek korszakának beköszöntével nem ér véget az online filmmegosztás illegális piaca. A DVD-knél alkalmazott CSS tartalomvédelmi rendszerhez képest komolyabb akadályt jelentő AACS sem gátolta meg abban a kalózokat, hogy másolatot készítsenek egy nemrégiben megjelent sci-fi film nagyfelbontású kiadásáról. A Serenity .evo formában terjedő kalózváltozata a legtöbb, DVD-lejátszásra képes szoftverrel megnézhető. Az állomány MPEG-4 VC-1-es kódolással készült, így nem meglepő, hogy 19,6 GB-ra rúg a mérete.

A kiadás alig három héttel azután érkezett, hogy a HD DVD másolásvédelmének kikerülése ismertté vált (erről szóló részletes beszámolónk itt olvasható). Az nem tudható, hogy a Serenity másolata vajon ezzel az eljárással vált-e online terjesztésre képes állapotúvá, de ha igen, akkor amíg a védelmi eljárást nem frissítik, az új filmek egyre gyorsuló ütemben jelenhetnek majd meg a file-cserélő (elsősorban Bittorrent) hálózatokon.

A PowerDVD lejátszószoftvert fejlesztő Cyberlink bejelentette, hogy a védelem feltöréséhez szükséges kulcs nem általuk került ki az Internetre, bár ezt 100 százalékosan még nem bizonyították. Az viszont szinte biztos, hogy a tartalomtulajdonosok előbb-utóbb letiltják a kalózkezekbe került kulcsokat, hogy megakadályozzák az újabb és újabb másolatok készítését. Mindez azzal is járhat, hogy a lejátszóprogramokat frissíteni kell majd, ha egy frissített védelemmel rendelkező lemezt szeretne megnézni a korongot megvásárló felhasználó.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés