Connect with us

Hirdetés

technokrata

Döbbenetes mobil: dupla kijelzővel, billentyűzet nélkül

Kütyük

Döbbenetes mobil: dupla kijelzővel, billentyűzet nélkül

A Mitsubishi ezúttal nem egy autóval, hanem egy felettébb innovatív telefonnal rukkolt elő.

A legnagyobb japán mobil operátor, az NTT DoCoMo által forgalmazott Mitsubishi D800iDS első ránézésre egy teljesen hétköznapi, szétnyitható kialakítással rendelkező mobiltelefon. Ahogy viszont felhajtjuk a fedlapját, rögtön kiderül a turpisság: ebben a készülékben bizony nincs hagyományos billentyűzet!

Szétnyitott állapotban a Mitsubishi D800iDS tulajdonképpen teljesen szimmetrikus, ugyanis nem csak a felső, hanem az alsó részben is találunk egy-egy kijelzőt. Hagyományos nyomógombból mindössze hármat találunk, az alsó LCD alatt.

Mindkét kijelző QVGA, vagyis 320×240 képpontos felbontással rendelkezik. Míg a 262 ezer színárnyalatú felső LCD egy hagyományos TFT panel, addig a 65 ezer színű alsó egy érintésérzékeny példány. Hagyományos billentyűzet hiányában értelemszerűen ez utóbbival oldható meg az adatbevitel, még pedig többféleképpen. Adott egyrészt a kézírásfelismerő technológia, másrészt pedig a virtuális billentyűzet is pillanatok alatt hadrendbe állítható. Ennek az újszerű megoldásnak köszönhetően egyébként mindenki olyan formájú és elhelyezkedésű virtuális gombokat használhat, amilyet csak akar.

A 122 gramm tömegű Mitsubishi D800iDS alaphelyzetben 106 milliméter hosszú, 49 milliméter széles és 21 milliméter vastag. A kívül elhelyezett fő kamera (CMOS) révén maximum 1,3 megapixeles fényképek készíthetők, a videóhívásokhoz szánt belső kamera pedig 0,1 megapixeles felbontású.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés