Connect with us

technokrata

Kütyük

Opera 9.10

Letölthető az ingyenessé vált böngésző legújabb változata.

Megjelent a 9.10-es változat legfrissebb, 8692-es buildje, melyet Windows és Linux operációs rendszerekre egyaránt le lehet tölteni. Az új kiadás apróbb frissítéseket hozott, úgymint: lehetőség van a Youtube filmek teljesképernyős lejátszására, a sérült exif adatokkal rendelkező képek megjelenítésére, optimalizáltabb lett a widget letöltés, csökkentették a http:// betöltések processzorerőforrás-zabáló mértékét, valamint immár az IRC-s /quit parancs is megfelelően működik, hogy csak néhányat említsünk. Emellett több olyan apró, szoftverösszeomlással járó hibát is kiszedtek a programozók az alkalmazásból, melyek korábban megkeseríthették a böngésző használatát.

Miben más a 9-es kiadás a 8. generációtól? Például a widgetek megjelenése miatt: ezek olyan kis böngészőablakok, amik az Internetről vett információkat a felhasználó desktopján jelenítik meg. Ha valaki jártas a Mac-ek világában, akkor számára ismerős lesz ez a funkció: a Mac OS X-ben az Apple Dashboard névre keresztelte a hasonló feladatot teljesítő szolgáltatást. A lehetőség használatára az Opera Software egyébként úgy próbálja meg rávenni a felhasználókat, hogy saját fejlesztésű widgeteket tett elérhetővé a böngészőtulajdonosoknak. Emellett bárki, aki ért a Javascripthez, CSS-hez és a HTML-hez, nekiállhat saját „bigyókat” gyártani.

Másik fontos változás, hogy a böngésző részévé vált a Bittorrent technológia kezelése. Már a 8-as kiadások némelyik bétájában is megtalálható volt ez a funkció, azonban az előző generáció végleges verziókból kimaradt korunk legnépszerűbb file-megosztási protokolljának támogatása. Az Opera a hivatalos Bittorrent.com keresőmotort alkalmazza böngészőjében – a bittorrentes letöltések a browser transfer managerjében jelennek meg, mint ahogy a „hagyományos” módon, FTP-vel letöltött állományok.

A szoftver legújabb változatai letölthetők itt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp