Connect with us

technokrata

Kémfotók: a legújabb Nokia

Kütyük

Kémfotók: a legújabb Nokia

Friss ropogós kémfotók érkeztek egy hivatalosan még be nem jelentett Nokia telefonról.

Az alábbi, a korábbiaknál jobb minőségű felvételeken a Nokia által a közelmúltban piacra dobott E61-es készülék utódmodellje látható. A kereskedelmi forgalomban várhatóan Nokia E61i néven debütáló készülék kapcsán a legfontosabb újdonság, hogy a hátlap bal-felső részébe bekerült egy integrált digitális fényképezőgép, mely feltehetően 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontással rendelkezik.

Ezen túlmenően a billentyűzet kapcsán is felfedezhetünk némi változást, így például az eddigi mini joystick átadta a helyét egy ötállású navigációs gombnak. A QVGA (320×240 pixel) felbontású kijelzővel szerelt készülék kapcsán szólnunk kell még a microSD bővíthetőségről, a Bluetooth 1.2 támogatásról, valamint a GPRS, EDGE, UMTS és WLAN adatátvitelről. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Nokia E61i hivatalos bejelentésére rövid időn belül sor fog kerülni – a készülék várható ára egyelőre ismeretlen.

Érkezőben van továbbá a Nokia E65-ös telefon is. Formai megoldásait tekintve az E65 leginkább a Nokia 6280-ashoz hasonlítható, azonban lényeges különbség, hogy vastagsága jelentősen kisebb. A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett készülék természetesen 3G kompatibilis, a HSDPA azonban sajnos hiányzik belőle. Wireless fronton említést érdemel többek közt a GPRS, az EDGE, a Wi-Fi, a Bluetooth és az IrDA támogatás. A TFT technológiájú kijelzőre egyetlen rossz szavunk sem lehet, révén, hogy felbontása nem kevesebb mint 352×416 pixel (vagy esetleg 320×240 képpont), ráadásul több mint 16 millió színárnyalat büszke tulajdonosa. Az autofókuszos digitális fényképezőgép modul ezzel szemben legleljebb csak középkategóriásnak mondható: a CMOS képszenzor 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású és az optika mellől sajnos hiányzik a LED-segédfény.

Az igazi nagy durranás azonban a sokak által várva várt Nokia E90 lesz, ami a piacvezető gyártó vadonatúj kommunikátora. Ebben a csúcsmodellben két digitális fényképezőgép, valamint egy GPS navigációs modul kapott helyet. A Nokia E90 kapcsán említést érdemel még többek közt a teljes értékű QWERTY billentyűzet, illetve az S60 platform.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom