Connect with us

technokrata

Magyar kalózszervert foglaltak le

Kütyük

Magyar kalózszervert foglaltak le

Diákjaink a kalózkodás nemzetközi élvonalában.

A B-52 ebben a kontextusban nem bombázó, hanem egy topsite FTP szerver, melyet olyan nemzetközi szinten működő, jól szervezett, kalóz tartalmakat online közlő csoportok használtak, mint a LRC és az RNS.– adta hírül az ASVA, és a ProArt. A szerver a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hálózatán működött és több ezer, szerzői jog által védett zenét, filmet, TV-sorozatot, szoftvert és játékot tárolt és forgalmazott. A „B-52-es magyar kapcsolat” Kelet-Európa egyik legszervezettebb topsite-ja volt, és olyan kisebb, helyi topsite-okat szolgált ki, mint az N és az MTX. Ezek a topsite-ok szolgálták ki a helyi file-cserélő hálózatokat.

A BRFK Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársai és a felkért szakértők 2007. január 11-én keresték fel és foglalták le a „bombázót”, miután – kiiktatva a titkosító kódokat – a helyszínen is meggyőződtek a gép jogellenes tartalmáról és forgalmáról. További vizsgálódások várhatóak annak érdekében, hogy a felhasználók adataira, IP információikra is fény derüljön.

A hazai és nemzetközi felmérések összehasonlításából kiderül, hogy Magyarországon a legális tartalom-ipari veszteség 48,5%-a az Interneten keletkezik és hogy a magyar felsőoktatás államilag finanszírozott infrastruktúráját használó diákok az összes veszteség 41%-át generálják. Ezzel Magyarország a világban a második helyen áll, az USA mögött (44%) és Németország előtt(31%).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle