Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beckhamre gerjednek a DNS-ek

Kütyük

Beckhamre gerjednek a DNS-ek

A jóképű focista átigazolása elindította a rosszhiszemű domainnevek foglalásának lavináját.

Mindenki hallhatta már a hírt: David Beckham otthagyja a Real Madrid csapatát, és a Los Angeles Galaxy-hoz igazol, nem csak a pénz miatt, a focista a rögbi és a baseball helyett az európai futballt népszerűsítené a tengerentúlon. Mindez nemcsak a rajongók táborát villanyozta fel, hanem a domainnév regisztrációra is ösztönzőleg hatott. A rosszhiszemű foglalók alkalmi vételként csaptak le bizonyos Internet-tartomány nevekre annak érdekében, hogy készpénzre váltsák Beckham Amerikába költözését.

A rosszhiszemű domainnév foglalás őrülete az ügylet hivatalos bejelentését követő néhány percben megtorpant, ennek ellenére a számtalan értékes, tárgyhoz tartozó domainnevet foglaltak le. Egy Milton Keynes-ben élő kiberkalóz az LA Galaxy minden lehetséges változatát lefoglalta. A regisztrációt végző NetNames szerint ő volt a lagalaxy.org, a lagalaxy.info és a lagalaxy.co.uk büszke tulajdonosa is.

A vállalat szerint az összes domain olyan webhelyekre mutat, ahol a pay-per-click (kattintás alapján történő fizetési konstrukció) hirdetési megoldás van életben; úgy becslik, hogy a foglalók ezreket rakhatnak zsebre a félreirányított szörfölőknek köszönhetően. A NetNames szakembere, Jonathan Robinson még nem látott ilyen gyors rosszhiszemű domainnév foglalást: „David Beckham egy kiemelkedő nemzetközi márka, a világon rengeteg ember van, aki lehetőséget látott a meggazdagodásra abban, hogy a focisztár csapatot váltott.”

„A hírességeknek meg kell védeniük magukat a kiberkalózoktól – mondta – mert egy rosszhiszemű regisztráció mérhetetlen veszteséget okozhat egy sztár hírnevében. Csak képzeljük el, hogy Beckham egyik szponzora azt tapasztalja: az egyik legnépszerűbb nemhivatalos weboldal a konkurencia oldalára viszi a szörfözőt.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés