Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple iPhone: csak semmi koppintás!

Kütyük

Apple iPhone: csak semmi koppintás!

Az Apple-nek nem tetszik, ha valaki bármilyen szinten is megpróbálja lemásolni az iPhone-t.

Történt a napokban, hogy az Apple iPhone júniusi amerikai, illetve negyedik negyedéves európai debütálását kivárni nem tudó designerek egy csoportja lemásolta a készülék abszolút egyedi felhasználói felületét, még pedig abból a célból, hogy a meglévő okostelefonokat fel lehessen díszíteni ezzel az új vizuális megjelenéssel. A Windows Mobile operációs rendszerű készülékekre szánt, iPhone ikonokkal teletűzdelt új skin azonban csak a felhasználók tetszését nyerte el, az Apple sokkal inkább dühös lett tőle.

Alighogy az iPhone skin felkerült az XDA-developers és a Brighthand internetes oldalak fórumaira, az Apple villámgyorsan lecsapott azok karbantartóira és arra szólította fel őket, hogy azon nyomban távolítsák el onnan az Apple érdekeit sértő tartalmakat. Megjegyzendő, hogy ez a skin semmilyen új funkcionalitást nem ad a készülékeknek, hanem egyszerűen csak egy új, iPhone jellegű kinézetet kölcsönöz nekik, csak éppen az Apple ikonjait és felhasználói felületének designját keményen védik a szerzői jogok.

Az Apple egyébként azoknak a híroldalaknak is küldött hasonló tartalmú felszólító leveleket, melyek egyszerűen csak arról számoltak be, hogy létezik ez a bizonyos iPhone skin. Csak reménykedni tudunk abban, hogy mi nem kapunk majd ilyen e-mailt a cégtől.

Mondanom sem kell, hogy az Apple ezen viselkedése csak olaj volt a tűzre, hiszen ennek köszönhetően még rohamosabban terjed a hír, miszerint elkészült a Windows Mobile-ra szánt iPhone skin.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés