Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N96: ez durva lesz!

Kütyük

Nokia N96: ez durva lesz!

Egyelőre még az N95 sem jelent meg a piacon, de sokan már az utódjáról álmodoznak.

Egyes források tudni vélik, hogy áprilisban a Nokia be fog jelenteni egy még az N95-nél is nagyobb tudású készüléket, mások szerint viszont várhatóan csak szeptemberben fog megérkezni ez az egyelőre meglehetősen titokzatos telefon. Az alábbiakban közölt Nokia N96 információkat kéretik kellő fenntartással kezelni, mivel jelen pillanatban sokkal inkább csak spekulációk, semmint konkrét specifikációk állnak rendelkezésünkre az új modellel kapcsolatban.

Míg a Nokia N95-ben egy 5 megapixeles felbontású kamera lakik, addig a Nokia N96-tal már akár 6 megapixeles fotók is készíthetők. Az optika természetesen Carl Zeiss gyártmányú és négyszeres (optikai) zoomra képes. A xenon- és LED-vakut (az LG KG920 mintájára) egyaránt felvonultató kamera érdekessége továbbá az autofókusz funkció, valamint a VGA felbontású, 30 fps sebességű videók rögzítése.

Ahogy az N95-ben, úgy az N96-ban is helyet kap egy GPS navigációs modul, ezenkívül pedig természetesen a 802.11b/g szabványú Wi-Fi és az A2DP kompatibilis Bluetooth 2.0 kontroller sem hiányzik belőle. A GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA támogatás szinte már magától értetődik.

A Nokia N96 révén nem csak hagyományos FM rádiós műsorok, hanem DAB szabványú digitális adások is foghatók, a készülék képe pedig TV-kimenetre is rákapcsolható. Várakozások szerint a kijelző 2,8 colos képátlójú, 352×416 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú lesz, a microSD kártyákkal bővíthető belső memória kapacitása pedig 512 MB körül fog alakulni.

Egyelőre csak reménykedhetünk abban, hogy ezek a víziók mihamarabb meg fognak valósulni, bár én személy szerint egyelőre egy kiforrott Nokia N95-ös tesztkészüléknek is nagyon tudnék örülni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés