Connect with us

TV-vevős új HTC okostelefon

Kütyük

TV-vevős új HTC okostelefon

A Las Vegas-i CES kiállításról természetesen a HTC sem hiányozhat.

A neves tajvani gyártó kiállítási standján megtekinthető többek közt a HTC kifejezetten TV-nézésre optimalizált mobiltelefonja a Modeo. Ez a készülék először a 2006-ban ugyancsak Las Vegas-ban megrendezett CTIA Wireless szakkiállításon volt megtekinthető, azonban a piaci bevezetésére mindeddig nem került sor, még pedig a DVB-H rendszerű TV-adások megjelenésének késése miatt.

A HTC által gyártott és most újfent fókuszba került újdonság a Microsoft legfrissebb mobil szoftverére, a Windows Mobile 5.0-ra épül, melynek többek közt része a 10-es verziójú Windows Media Player. A vizuális megjelenítésről egy 2,2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú display gondoskodik, mely egyrészt QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, másrészt 18 bites színmélységéről (262 ezer színárnyalat) ismerszik meg. A videófelvevős integrált kamera segítségével maximum 1,3 megapixeles felbontású fotók készíthetők.

A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a GPRS, az EDGE, a Bluetooth 1.2 és az IrDA támogatott, a vezetékesek közül pedig az USB 2.0. A készülékben egy 200 MHz-es órajelű OMAP mikroprocesszor dohog, mely 128 MB flashmemória és 64 MB SDRAM társaságát élvezi. A belső memória microSD (TransFlash) memóriakártyák segítségével bővíthető. Érdekesség, hogy a telefonba egy Nvidia GoForce 5500-as grafikus processzor is került.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Modeo smartphone 1.150 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátora egy feltöltéssel maximum 3 órás TV-nézést tesz lehetővé. A kereskedelmi forgalomban hamarosan debütáló Modeo telefon várható árát egyelőre sűrű homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom