Connect with us

Nyúzópróbán az új Nokia mobilok

Kütyük

Nyúzópróbán az új Nokia mobilok

A Club Nokia tagok alaposan vallatóra fogták a Nokia két új készülékét.

A magyar felhasználók tetszését elnyerték a Nokia teszttelefonjai: a Club Nokia tagok a Nokia E61-et 4,58-ra, a Nokia 6233-at pedig 4,7-re értékelték egy ötfokozatú skálán. A tesztelők a kijelző felbontását, az e-mailek kezelését, illetve a 3G adatátvitelt emelték ki a két telefon legfontosabb pozitívumaiként.

Nokia E61
A tesztelők a Nokia E61 mobilkészülék tulajdonságai közül a kijelző felbontását, színminőségét és élességét, a kapcsolatfajták sokszínűségét, az e-mailek kezelését, az üzenetküldést és a kihangosító működését kifogástalannak ítélték. Emellett elnyerte tetszésüket a 3G adatátvitel is. A tesztelők némelyike ugyan túl szélesnek ítélte az E61-et, a többség szerint mérete még így is kezelhető. Többen hiányolták a beépített kamerát, ugyanakkor belátták, hogy az üzleti felhasználóknak ez előnyös, hiszen számos helyre nem vihetnék be magukkal kamerával ellátott mobiltelefonjukat. A tesztprogram keretében a készüléket kipróbálók átlagosan 4,58 pontra értékelték 5 pontos skálán.

A tesztelők véleménye az E61-ről:
˝Az ember könnyen rabjává válik.˝
˝A sok csalódás és használhatatlan program után végre egy telefon, amiben egyszerűen beállítható és kezelhető e-mail kliens van!˝
˝Az email és az internet-elérés gördülékeny, hiba nélküli.˝
˝Összegezve: az E61 tökéletes üzleti, illetve mobil irodai használatra.˝

A Nokia E61 magán viseli a manapság legnépszerűbb mobil e-mailes készülékek ismerős jegyeit, mégis rendkívül vékony, és széles szolgáltatási körrel rendelkezik. A készüléken négy irányban mozgatható joystick és teljes billentyűzet található, valamint a 16 millió színárnyalatot megjelenítő kijelzőn minden eddiginél egyszerűbben írhatunk e-mailt. A többféle – például Blackberry Connect, GoodLink, Nokia Business Center, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail és Visto – mobil e-mail klienset támogató Nokia E61 zökkenőmentes és kódolt mobilkapcsolatot kínál. A telefon emellett teljes körű dokumentum-kezelést (dokumentumok, táblázatok, prezentációk, PDF megnyitó, és ZIP tömörítő) és szerkesztést (dokumentumok, táblázatok, és prezentációk) biztosít. A Nokia E61 telefonálás közben is képes az elektronikus levelek fogadására és küldésére, és GSM 850/900/1800/1900, valamint WCDMA 2100 hálózaton működik.

Nokia 6233
A Nokia 6233 legszimpatikusabb tulajdonságai közé a kijelző minőségét, az e-mailek és a hívások kezelését, az FM rádiót és a készülék térhatású hangzását sorolták a tesztelők. Többjük a készülék tesztjének köszönhetően megismerte és megkedvelte a 3G adatátvitelt és a kapcsolatfajták sokszínűségét. A Nokia 6233 esetében egy tesztelő ugyan hiányolta a készülékből a vakut, egy másik pedig örült volna, ha kicsit kisebb, fiatalosabb kialakítású lett volna a készülék, ugyanakkor a Nokia 6233 kiváló eredményt ért el a tesztprogramban: a kipróbálók átlagosan 4,7 pontosra minősítették a készüléket.

Tesztelők mondták a Nokia 6233-ról:
˝A letöltés nem szenvedés többé.˝
˝A legjobb funkciói? Fantasztikusan gyors e-mailezés, MMS-küldés, és -fogadás.˝
˝Nem fagy le a készülék, ha több funkciót használok együtt.˝
˝Vele az MMS mindennapi gyakorlattá válik.˝

A 3G-képes Nokia 6233 egyaránt alkalmas üzleti célokra és szórakozásra. A készülékben helyet kapott egy 2 megapixeles kamera, egy 320×240 pixeles (QVGA) színes kijelző, digitális zenelejátszó, sztereó hangszórók és egy sor olyan alkalmazás, melyekkel a felhasználók jobban kihasználhatják a WCDMA mobil szélessávú szolgáltatások előnyeit. A rozsdamentes acél kerettel, illetve továbbfejlesztett menürendszerrel rendelkező Nokia 6233 tavaly év közepe óta érhető el a magyar piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom