Connect with us

Hirdetés

technokrata

UV fénnyel gyilkol a Motorola

Kütyük

UV fénnyel gyilkol a Motorola

A Motorola egy érdekes új technológiával rukkolt elő.

A világ második legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett amerikai vállalat a napokban védette le legújabb mobiltelefonos találmányát, mely nem más, mint egy a készülékek fertőtlenítésére hivatott megoldás. Az ezzel az új technológiával felvértezett telefonok UV fény segítségével pusztítják el az emberi szem számára láthatatlan károkozókat. A Motorola új mobiljaiba miniatűr fényforrások fognak kerülni: az ezek által kibocsátott, 250 nanométeres hullámhosszú fény minden baktériumot megöl. Biztonsági megfontolásból ez a technológia eleinte csak kagylómobilokba kerül és a fertőtlenítés csak akkor funkcionál majd, ha a telefon össze van csukva.

A Motorolának egyébként nem ez az első ilyen jellegű megoldása. A tavaly debütált iDEN i880 még nem aktív, hanem csak passzív védelmet biztosít a baktériumok ellen. Ez a készülék különleges bevonatot kapott. A bevonat különlegessége abban rejlik, hogy antibakteriális hatású: az AgION-nak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy legalább a telefonunk felülete nincs tele baktériumokkal.

A széthajtható kialakítású készülék sajnos méretes külső antennát kapott, ami igen csak meghatározza a telefon designját. A férfias megjelenésű Motorola iDEN i880 színes külső kijelzője alatt három dedikált zenegombot helyeztek el a fejlesztők, melyek segítségével akár úgy is elérhetők a zenei funkciók, hogy a telefont nem nyitjuk szét. A belül elhelyezett, TFT technológiájú fő display egyrészt 176×220 képpontos felbontásáról, másrészt 18 bites színmélységéről (262 ezer színárnyalat) ismerszik meg.

A fedlap felső részében található digitális fényképezőgép modulban egy 2 megapixeles felbontású CMOS képszenzor lakik, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők, de természetesen akár videózhatunk is a telefonnal. A Bluetooth kompatibilis, GPS funkciós és kihangosítható Motorola újdonság integrált memóriája miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bővíthető – a gyári csomagban egy 64 MB-os kártyát találhatunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés